Rakvere Ametikool sai uue väljanägemise

Rakvere Ametikooli sai tänapäeva nõuetele ja võimalustele vastava kutseõppe praktikabaasi. Kaasaja nõuetele vastava projekti koostas Sirkel & Mall OÜ.

Kooli direktor Hannes Mets ütles, et ´´Rakvere Ametikooli praktikabaas on valminud 1988 aastal ja ei vastanud tänapäevastele nõuetele, puudus korralik ventilatsioon, igal aastal oli probleeme katuse soojuse- ja veepidavusega. Õpilaste arv meie koolis on üle 900 õpilase ja täiendkoolitusel õpib igal aastal üle tuhande inimese. Seda kõike arvestades leidsime, et on vajalik leida võimalus kuidas korrastada meie praktikabaas nii, et selles on võimalik õpetada ja koolitada vastavalt tänapäeva tingimustele´´.

Sirkel & Mall OÜ tehtud projektiga lahendati kahe hoone liitmine üheks terviklikuks praktikabaasiks. Rekonstrueeritud hoonesse kavandati õpperuumid, õpperestoran, metalli- ja puiduvaldkonna praktikaruumid, autoremondi töökoda, keskkonnatehnika labor ja ehitusvaldkonna labor, lisaks riietus- ja pesemisruumid ning toaletid.

Sirkel & Mall OÜ arhitekt Erkki Tikk sõnas, et hoone arhitektuuris võeti tagasihoidlik joon, et mitte varjutada projekteeritud mahu küljes olevat muinsuskaitselise väärtusega Rakvere Ametikooli hoonet.

´´Renoveerimisega muutus meie praktikabaas 1500 ruutmeetrit suuremaks ja on arvestatud kõikide õpetatavate valdkondadega. Logistikaga on arvestatud kogu praktikabaasis nii, et õpilased ei segaks üksteist, aga samas on võimalik teha koostööd. Selle renoveerimisega paranes kogu praktikabaas nii koolitajate kui koolitatavate jaoks ja saame öelda, et me oleme tänapäevane koolituskeskus ´´, lisas Hannes Mets

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed