16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus otsustas anda laenu veeprojektide rahastamiseks

Valitsus otsustas anda Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) laenu kuni 130 miljoni euro (2 034 058 000 krooni) ulatuses tähtajaga kuni 28 aastat, et tagada Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi poolt rahastatavate veeprojektide piisav omafinantseering.

Eesti allkirjastas 25. mail Euroopa Investeerimispangaga (EIB) laenu raamlepingu, mille kohaselt laenab EIB Eestile kuni 550 000 000 eurot Euroopa Liidu struktuurivahenditest rahastatavate projektide kaasfinantseerimiseks.

Eesti riik kohustub hiljemalt 2013. aastaks ehitama ja renoveerima Euroopa Liidu nõuetele vastavaks oma veevarustussüsteemid ja veepuhastid. KIK tagab valitsuse otsusel antava laenuga ühtekuuluvusfondist rahastatavate veeprojektide omafinantseerimise võime, laenates saadava laenu edasi kohalikele omavalitsustele ja neile kuuluvatele vee-ettevõtetele.

Veemajanduse infrastruktuuri arendamine on kohaliku omavalitsuse ülesanne, vastavalt seadustele on omavalitsused kohustatud korraldama antud vallas või linnas veevarustust ja kanalisatsiooni ning rajama ja arendama vee- ja kanalisatsiooni infrastruktuuri.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785