Valitsus otsustas anda laenu veeprojektide rahastamiseks

Valitsus otsustas anda Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) laenu kuni 130 miljoni euro (2 034 058 000 krooni) ulatuses tähtajaga kuni 28 aastat, et tagada Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi poolt rahastatavate veeprojektide piisav omafinantseering.

Eesti allkirjastas 25. mail Euroopa Investeerimispangaga (EIB) laenu raamlepingu, mille kohaselt laenab EIB Eestile kuni 550 000 000 eurot Euroopa Liidu struktuurivahenditest rahastatavate projektide kaasfinantseerimiseks.

Eesti riik kohustub hiljemalt 2013. aastaks ehitama ja renoveerima Euroopa Liidu nõuetele vastavaks oma veevarustussüsteemid ja veepuhastid. KIK tagab valitsuse otsusel antava laenuga ühtekuuluvusfondist rahastatavate veeprojektide omafinantseerimise võime, laenates saadava laenu edasi kohalikele omavalitsustele ja neile kuuluvatele vee-ettevõtetele.

Veemajanduse infrastruktuuri arendamine on kohaliku omavalitsuse ülesanne, vastavalt seadustele on omavalitsused kohustatud korraldama antud vallas või linnas veevarustust ja kanalisatsiooni ning rajama ja arendama vee- ja kanalisatsiooni infrastruktuuri.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed