8. juuli 2009

Kinnisvaramull Jõhvi südames

Jõhvi turu omanikel vedas. Kui neil oli ikka tõsimeelne plaan rajada praeguste näotute putkade asemele selline toretsev kompleks, nagu nad piltidele on joonistanud. Pangad ise säästsid neid kõige hullemast, tuues laenutaotlusele "ei" öeldes nad maa peale tagasi, kirjutab Põhjarannik.

Olnuks pankuritel veidi vähem arukust, võinuks Jõhvi kesklinn saada endale kalli, kuid tühja mälestusmärgi möödunud hiilgeaegadest kinnisvaraturul. Korterite hinda, mille ruutmeeter küündis 35 000 kroonini, ei pidanud asjatundjad juba toona konkurentsivõimeliseks, mis sest, et arendajad lisasid neist eluruumest rääkides alati eesliiteks sõna "eliit". Praegu on Jõhvis uut korterit ka 10 000 krooni suuruse ruutmeetri hinnaga keeruline müüa.

Muidugi on Jõhvi selles suhtes kaotanud, et tõenäoliselt ei investeerita lähiajal räämas ja lagunenud turgu märkimisväärseid summasid. Kuid hullem, kui arendaja jõudnuks olemasoleva lammutada, vundamendiaugu valmis kaevata, mõned müüridki püsti ajada ning tõstnuks siis käed üles.

Turg praegusel kujul maakonnakeskuse südames on Jõhvi häbiplekk, seda tunnistavad ka vallajuhid, ent laiutavad nõutult käsi. Põhjaranniku arvates tuleks võimudel siiski turuomanikega kontakti otsida, et käivitada plaan B ja leida kompromiss, et see piirkond lõpuks tänapäevaselt korrastada. Seda enam, et Jõhvi turu omanikud pole aastate jooksul sinna just palju investeerinud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688