25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda tsemenditehas alustas uutmoodi killustikutootmist

AS Kunda Nordic Tsement alustas sel nädalal katsepurustamisi ja -sõelumisi Lõuna-Aru karjääri uues lubjakivikillustiku tehases lõug- ja koonuspurustite süsteemil töötava uue seadmega

"Uus killustikusõlm on meile väga oluline teh­niline samm edasi, sest Metso Minerals seadmed on parim võimalik tehnoloogia ehk selle ala tehnika tipptase. Sääs­tab keskkonda ja tootmisel tekib vähem jäätmeid, mida saame küll osaliselt tsemenditehases ära kasutada, aga on ikkagi igas karjääris probleemiks," rääkis Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Ein­stein Virumaa Teatajale.

Ettevõtte mäetööde juhi Riho Isküli sõnul teeb uus seade oluliselt vähem müra, samuti on tolmukogused tunduvalt väiksemad ning sõelmete hulk kogutoodangus on kahanenud 40 protsendilt 20le.

Täisvõimsusel töötavas purustussõlmes töötab vahetuses kolm inimest, tunniga saab toota 300-350 tonni lubjakivi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785