19. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaalased sihivad Tallinna keskuse kortereid

Uus Maa väitel ilmutavad pealinna üsna eripalgelisel kortetiturul taas ennast välismaalased - eeskätt Venemaalt, Soomest, Itaaliast.

"Tallinna kesklinna korteriturul on nüüd aktiivne aeg. Huvi tuntakse  müügisolevate korterite ja üürikorterite vastu," tõdes Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade kinnisvarakonsultant Margit Sild. Tõukehoovaks on kahtlemata muuhulgas kesklinna korterihindade suur langus – Nüüd võib leida heas korras korteri hinnaga 20 000 - 25 000 kr/m2; remonti vajava korteri maksumusega 10 000 - 15 000 kr/m2.

Enamasti vanalinna ja Kadriorgu hõlmava kesklinna korteriturg on Tallinna eripäraseim, hinnavahemik ja valik  väga suured. Veel tänagi tehakse üksikuid tehinguid keskmisest palju kõrgema hinnaga, kuid sel juhul on tegu ka keskmisest oluliselt erineva kinnisvaraga.

"Kesklinna ostjaskond on olnud alati mitmekesine ja üle pika aja on kohalike ostjate kõrval taas ka märkimisväärselt välismaalastest ostjaid – investoreid Venemaalt, Soomest, Itaaliast. Neid, kes Eesti kinnisvaraturuga alles tutvuvad, on aga veelgi rohkem. Nii et kesklinna maakleritel on kiired ajad," seletas ta.

Samas aga on viimastel kuudel olnud märgatav, et uusi kinnisvara müügipakkumisi tuleb vähem. Taas on maad hakanud kuulama kinnisvaraarendajad, kes teevad eeltöid mõne huvitava arendusprojektiga, pöörates senisest suuremat tähelepanu nii maja arhitektuurile, planeeringutele kui ka elukeskkonnale tervikuna.

Kesklinna üüriturg on tänasel päeval aktiivne ja see on suvisele ajale omane, osutas ta veel ühele praeguse aktiivsuse põhjusele.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785