17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotermanni väljakul avatakse tulevikumaja

Täna avatakse Tallinna kesklinnas Rotermanni väljakul esimene innovaatiline nullenergiaga moodulmaja, millest edaspidi võib saada plussenergiaga hoone.

Nullenergia-maja kasutab vaid nii palju enenrgiat, kui hoone ise toota suudab. Kui tellija ei soovi autonoomseid energiaseadmeid, siis on võimalik endale soetada ka pelgalt passiivmaja, mille küttekulu on tavamajast keskmiselt kümme korda väiksem.

Uudse moodulhoone väljatöötamisel oli üheks lähtekohaks, et kontseptsiooni saaks edasi arendada ka plussenergiaga majaks. See tähendab, et maja omanik võib hoone poolt toodetud energia ülejäägi energiavõrgule tagasi müüa.

Tegemist on ka maailma mastaabis unikaalse projektiga, mille avamisel osalevad  majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kontseptsiooni looja arhitekt Rene Valner ja Innovatsiooniaasta juht Urmas Kõiv.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785