16. juuni 2009

Prantsuse lütseum plaanib spordihoone ehitamist

Algatamisel on detailplaneering Tallinna Prantsuse Lütseumile mitmekorruselise spordihoone rajamiseks.

Tallinna linnavalitsus algatab Hariduse tn 3 ja Hariduse tn 3a kinnistute detailplaneeringu.  Planeeritava maa-ala suurus on 0,79 ha, detailplaneeringu algatamist taotles Tallinna Haridusamet. Detailplaneeringu eskiisi koostas QP Arhitektid OÜ.

Krundile kavatsetakse ehitada uus maa-aluse ja kahe maapealse korrusega spordihoone, mis  ühendatakse maa-aluste tunnelitega krundil asuva Prantsuse Lütseumi koolihoonega ja Hariduse tn 8 asuva Prantsuse Lütseumi algklasside koolihoonega.

Spordihoone fassaadide kujundus peab olema neutraalne ning materjali ja välisviimistluse poolest mitte varjutama ajaloolist koolihoonet ning kogu Hariduse tänava terviklikku arhitektuurset ansamblit.

Arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud ja 1937. aastal valminud neljakorruseline koolihoone Hariduse tn 3 on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Planeeritav maa-ala jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688