16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsuse lütseum plaanib spordihoone ehitamist

Algatamisel on detailplaneering Tallinna Prantsuse Lütseumile mitmekorruselise spordihoone rajamiseks.

Tallinna linnavalitsus algatab Hariduse tn 3 ja Hariduse tn 3a kinnistute detailplaneeringu.  Planeeritava maa-ala suurus on 0,79 ha, detailplaneeringu algatamist taotles Tallinna Haridusamet. Detailplaneeringu eskiisi koostas QP Arhitektid OÜ.

Krundile kavatsetakse ehitada uus maa-aluse ja kahe maapealse korrusega spordihoone, mis  ühendatakse maa-aluste tunnelitega krundil asuva Prantsuse Lütseumi koolihoonega ja Hariduse tn 8 asuva Prantsuse Lütseumi algklasside koolihoonega.

Spordihoone fassaadide kujundus peab olema neutraalne ning materjali ja välisviimistluse poolest mitte varjutama ajaloolist koolihoonet ning kogu Hariduse tänava terviklikku arhitektuurset ansamblit.

Arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud ja 1937. aastal valminud neljakorruseline koolihoone Hariduse tn 3 on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Planeeritav maa-ala jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785