4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltifalt jäi 13 miljoniga kahjumisse

Teede-ehituse ja asfaltbetoonsegude tootmisega tegelev AS Baltifalt, kes veel 2007. aastal teenis ligi 21 miljonit kasumit, jäi möödunud aastal 13,2 miljoni krooniga kahjumisse.

Ettevõtte majandusaruandes märgitakse, et kahjum kujunes planeeritust suuremaks, ent eelarves püstitatud käibe- ja tootmiseesmärgid täideti. 2008. aastal oli Baltifalti netokäive 248,1 miljonit krooni, aasta varem 300,1 miljonit.

Investeeringuid tehti mullu 1,5 mln krooni ulatuses ehk siis oluliselt vähem kui 2007. aastal, mil investeeriti 7,4 mln krooni.

AS Baltifaltis töötas 2008. aastal 122 inimest, kellele arvestati töötasu 35,5 miljonit krooni. Aasta varem oli töötajaid 126, ent töötasu märksa suurem - 45,4 miljonit krooni. Juhatuse liikmete tasu seevastu kasvas mullusega võrreldes. Kui 2007. aastal maksti juhatusele välja 3 miljonit krooni, siis mullu 4,2 mln krooni.

AS Baltifalt tegevdirektor Peeter Tamm ei soovinud majandustulemusi kommenteerida ega anda vastuseid Äripäeva küsimustele, mida on ette võetud kulude kokkuhoiuks ja kas esimese kvartali tulemused on olnud ootuspärased.

Teedeehituse keerulist olukorda on varem Äripäevale kommenteerinud AS Talter juhatuse esimees Sven Pertens, kes vihjas, et kümnekonnast suuremast tegijast võib lõppkokkuvõttes tegevuse lõpetada neli. „Viimase pooleteist aasta jooksul, kui see kõvem lahing siin on toimunud, on kümnest suuremast teede-ehitajast kolm oma tegevuse lõpetanud, ja ma ei imestaks, kui ka neljas kohe lõpetab,“ kirjeldas ta sektori hetkeseisu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785