3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kukruse-Jõhvi teele tuleb  geovõrku 100 miljoni krooni eest   

Kukruse-Jõhvi uue teelõigu ehitusel hakati paigaldama geovõrku, mille maksumus 100 miljonit krooni moodustab teelõigu rajamise hinnast pea kuuendiku. 

Ehitajapoolne projektijuht Veikko Vapper ütles Põhjarannikule, et võrgu peale veavad 60 veokit lähinädalatel ligikaudu kahe meetri paksuse katendi, mis koosneb kaevandustest ja karjääridest veetavast aheraine ja liiva segust. "Oleme arvestanud, et töö hakkab käima kahes vahetuses - 16 tundi jutti," lausus Vapper.

Maanteeameti ehitusosakonna projektijuhi Veiko Juudase sõnul kulub geovõrku 320 000 ruutmeetrit ning selle maksumus on ligi 100 miljonit krooni. Käibemaksu arvestamata moodustab see ligi kuuendiku kogu uue teelõigu rajamise hinnast. 

Vapper ja Juudas kinnitasid, et kasutatav geovõrk, mis kujutab endast sünteetilist tööstuslikku tekstiili, on toodetud Prantsusmaal, mitte Hiinas nagu varem on spekuleeritud. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785