2. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patarei ja Lennusadama piirkonda hakatakse planeerima

Riigi Kinnisvara AS taotlusel algatab Tallinna linnavalitsus homme Patarei ja Lennusadama 23,57 ha suuruse ala detailplaneeringu koostamise.

Detailplaneeringu eesmärk on riigikaitsemaa, tootmismaa, transpordimaa ning elamumaa sihtotstarbega kinnistute ümberkruntimine ning alale äri- ja administratiivhoonete, parkimismaja ja sadamahoone planeerimine.

Uuele hoonestusele lisaks näeb detailplaneeringu eskiis ette piirkonnas paiknevate arhitektuurimälestiste - Kaitsekasarm, Kaitsekasarmu mortiiripatarei, Tallinna vesilennukite angaarid, Lennusadama staabihoone ja kasarmuhoone – rekonstrueerimise. Säilitamisele kuuluvad ka üks nelja- ja kaks ühekorruselist administratiivhoonet, üks kahekorruseline eluhoone ning kaks abihoonet ja alajaam.

Planeeritav maa-ala külgneb põhjast, loodest ja idast Tallinna lahega, lõunast perspektiivse Kalaranna tänava (praegune raudteetamm) ning läänest Balti Laevaremonditehase territooriumiga. Planeeringuala idaosas paikneb muinsusväärtusega arhitektuurimälestis – Patarei merekindlus, lääneosas on tühermaa, kus varem asusid puidutööstuse ja sadamaga seotud hooned ja laoplatsid.

Planeeringuala keskosas paiknevad muinsusväärtusega arhitektuurimälestised – Vesilennukite angaarid, kasarmu ja staabihoone, nendega külgnevad mõned väheväärtuslikud abihooned. Vesilennukite angaaridest põhjas asub Lennusadam, mis toimib praegu muuseumlaevade ankrupaigana ning külalislaevade sadamana.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785