1. aprill 2009

Luuakse kinnisvara- ja ehituse ministeerium

Valitsus otsustas, et luuakse ministeerium, mis hakkab koordineerima ehituse ja kinnisvara alaseid küsimusi, sealjuures on uue ministeeriumi eesmärk koordineerida sektoris toimuvate pankrottide ning makseraskutstega seonduvat.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et uue ministeeriumi loomise kava on olnud juba töös eelmise aasta sügisest, ent olukord kinnisvara- ning ehitusturul on tinginud protsessi forsseeerimise.

„Oleme otsuse mitmekülgselt läbi kaalnunud ning arvesse võtnud erinevaid riskitegureid, mis seoses majanduslangusega ohustavad kinnisvara- ja ehituse sektorit. Sellega seoses – ent mitte ainult -  oleme otsustanud, et on ülimalt prioriteetne toetada tänast ettevõtjat, kes raskusest hoolimata, on jäänud kinnisvara- ning ehitussektorisse tegutsema. Seega on loodava ministeeriumi eesmärk hallata, koordineerida ning diferentseerida sektoris toimuvaid protsesse ning välistada erinevate kataklüsmide süvenemise protsessi,“ märkis peaminister. 

Ta lisas, et kinnisvara- ja ehitussektoris on rohkem inimesi hõivatud kui kultuurisektoris. „Miks kultuuriinimestel on oma ministeerium ja ehitajatel pole?“ esitas ta retoorilise küsimuse.

Ministeeriumi eelarveks planeeritakse 1,8 mld krooni, raha leitakse teiste ministeeriumide poolt tehtud säästudest ning ministeeriumidest koondatud ametnike palgakulude arvel. Plaanis on luua avaliku konkursi alusel ka uusi töökohti.

Ettepanek värske ministriportfell vastu võtta on tehtud ehitusuudised.net toimetajale Enn Tossole.

 

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688