29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger & Partnerid sai iga müüdud korteri pealt 100 000 krooni kahju

Koger Kinnisvara müüs eelmisel aastal kokku üle 200 uue korteri, ent jäi jäi 20 miljoni krooniga kahjumisse, sest tegi eluruumides osatjaile suuri allahindlusi.

„Koger Kinnisvara oli 2008. aastal Tallinna ja Harjumaa piirkonnas eluruumide müümisel üks turuliidritest, müües kokku üle 200 uue korteri, kogusummas 320 miljoni krooni eest. Tütarettevõte Koger Kinnisvara jäi vaatamata väga headele müügitulemustele kahjumisse, sest tegime turu hinnalangusest tingitult eluruumides osatjaile suuri allahindlusi,“ ütles Koger & Partnerid kontserni juhataja Andres Pärloja.

Valdava osa Koger & Partnerid AS kontserni 2008. aasta kasumist andis ehitustegevus Eestis, mis tõi 70 miljonit krooni ärikasumit. Ehitustegevus Lätis andis 10 miljonit krooni ärikasumit. OÜ Koger Kinnisvara jäi eluruumide ostjaile suuri allahindlusi pakkudes 20 miljoni krooniga kahjumisse.

Koger & Partnerid AS kontserni 2008. aasta konsolideeritud auditeerimata netokäive oli 1,67 miljardit krooni ja puhaskasum 50 miljonit krooni.

„Alanud aastaks on Koger & Partnerid kontserni kuuluvatel ettevõtetel kokku lepingutega kaetud ehitustöid ligi 1 miljardi krooni väärtuses. Valmisarendatud uusi kortereid loodame müüa ligikaudu 100 miljoni krooni eest,“ ütles  Koger & Partnerid kontserni juhataja Andres Pärloja.

Koger & Partnerid AS kontserni konsolideeritud netokäive kasvas 2008. aastal 21,7%, tõustes 2007. aasta 1,37 miljardi kroonise netokäibe tasemelt 1,67 miljardi kroonini. Koger & Partnerid AS kontserni puhaskasum langes 2007. aasta 140 miljoni krooni tasemelt 50 miljoni kroonini 2008. aastal.

Koger & Partnerid AS kontsern ootab 2009. aasta kogukäibeks 1,4 - 1,5 miljardit krooni ning loodab äritegevusest teenida 30 – 50 miljonit krooni puhaskasumit.

Koger & Partnerid AS kontserni kuuluvad emaettevõte Koger & Partnerid AS, OÜ Koger Kinnisvara, Koger & Partners SIA (Läti), Koger Keskkonnaehitus AS, Novel Arhitektuuribüroo OÜ, Koger & Partners EOOD (Bulgaaria), kelle majandustulemused ettevõte konsolideerib.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785