12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus sooritati ehituslubade rekord 

Eelmisel aastal väljastas Tartu linn hoonete ehituseks 349 ehitusluba, mis on peaaegu üheksa protsendi võrra rohkem kui 2007. aastal, kirjutab Ekspresskinnisvara.

„Meile endalegi tuli üllatusena, et mullune hoonetele väljastatud ehituslubade arv oli viimase nelja aasta suurim. Jõudsalt on kasvanud just ehitiste rekonstrueerimiseks väljaantud lubade hulk, mis näitab, et üha enam korrastatakse olemasolevaid hooneid,“ kommenteeris Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

Rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks antud ehituslubade arv suurenes nii elamute kui mitteelamute osas. Seevastu vähenes aga uuselamute ehituseks väljaantavate lubade arv, näiteks korterelamute puhul 2007. aastaga võrreldes peaaegu 60 protsenti. Mullu anti ehitusload 28 uue üksikelamu ning 9 uue kortermaja ehituseks.

Peaaegu kolmandiku võrra vähem kui 2007. aastal väljastati ehituslubasid kõikvõimalikele rajatistele – trasside, torude ja muude tehnovõrkude ning tänavate ehituseks.

Kasutuslubade väljastamine suurenes 2007. aastaga võrreldes üle kuue protsendi. Kui ühepereelamute puhul jäi nende hulk samaks, mis 2007. aastal – kasutusõiguse sai 47 uus- ja 21 rekonstrueeritud elamut, siis peaaegu kolmandiku võrra vähenes kortermajadele antud kasutuslubade arv. Kasutusloa said 18 uut korterelamut. Ligemale poole võrra suurenes aga ühiskondlikele ning äri- ja tootmishoonetele välja antud kasutuslubade arv. 2008. aastal anti Tartus kasutusluba 54 uushoonele, kus pinda ühtekokku ligi 78 000 ruutmeetrit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785