31. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara süstis firmasse 86 miljonit

Kolmandas kvartalis kaasas Q Vara täiendavat kapitali: olulisimaks kapitalisüstiks oli omanike poolt ettevõttesse investeeritud 86 miljonit krooni.

Esmalt sõlmisid Q Vara ja OÜ SLProductions tütarettevõte OÜ Q Capital 25. juunil 2008 laenulepingu, mille kohaselt andis OÜ Q Capital AS'le Q Vara kõikidele Q Vara kohustustele allutatud laenu 86 000 tuhat krooni.  Seejärel konverteeriti antud laen aktsiakapitaliks kui 27. juulil 2008 kanti äriregistrisse sisse AS Q Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 tuhande krooni võrra 190 111 tuhande kroonini.

Vastavalt Q Vara AS aktsionäride otsusele emiteeriti OÜ'le Q Capital 860 tuhat uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra ja ülekurss suurenes 77 400 tuhande krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas OÜ Q Capital kokku 4,5% AS Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara AS'i omakapital peale nimetatud tehingute registreerimist Harju Maakohtu  registriosakonnas 86 000 tuhande krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konventeerimise protsess. Täiendavalt ettevõttesse investeeritud kapitali kasutati hankijate ning finantseerijate ees tekkinud kohustuste tasumiseks.

Kolmandas kvartalis sõlmiti lepingud GILD Arbitrage'iga, mille kohaselt Q Vara laenukohustused GILD Arbitrage ees summas 64,8 miljonit krooni võtavad üle Q Vara aktsionärid ning mille tulemusena koondatakse kõik Grupi laenud AS'lt GILD Arbitrage ühe lepingu alla. Tehingu tulemusena vähenes Bilansis Q Vara kohustuste summa kolmandatelele osapooltele ja suurenes ettevõtte aktsionäride poolt antud laen.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785