30. oktoober 2008

Tallinnas on pakkumisel 6000 korterit

Hinnanguliselt võib Tallinnas  erinevaid kortereid pakkumises olla u 5000–6000, kirjutab Uus Maa värskes turuülevaates.

Kuna uusi arendusi massiliselt ei lisandu ning need, mida ehitatakse, on suhteliselt väikesemahulised või etapiviisilised, on ka edaspidi oodata pakkumiste arvu stabiilsena püsimist või isegi vähenemist. Uue asjaoluna tuleks välja tuua see, et poole aastaga on 6% vähenenud vanemate korterite pakkumine.  Põhjendada võib seda nii, et suure osa vanematest korteritest moodustavad magalakorterid, mis on odavam kinnisvara, ning praeguses madalseisus tehakse tehinguid just soodsate odavama hinnaklassi korteritega.

Pakkumishindades on väga suured käärid, kesklinnas on see mõistetavam, kuna sealsed korterid on sageli unikaalsemad ning erinevate lisaväärtustega, kuid suured hinnaerinevused on tekkinud ka magalates. Samaväärseid tüüpkorterid on magalates pakkumises põhjendamatute erinevustega, samuti toimuvad tehingud väga erinevate hindadega. Kahetoalise Lasnamäe heas seisukorras tüüpkorteri eest on mõned ostjad maksnud 1,1 mln, teised aga 900 000 krooni.

Selle põhjusteks võib lugeda seda, et pakkumishindadest on võimalik kaubelda ning mitmetel müüjatel on ka müügiga kiire, mis sunnib hinda oluliselt madalamale langetama kui teised pakkumised.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688