15. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs kerkib uuselamurajoon nimega Estonia

San Antonio lähedale rajatava veid­ra Estonia-nimelise uuselamurajooni tänavate nimedeks pannakse Rapla, Lahemaa, Peipsi, Vormsi jt Eesti paikade järgi.

Estonia rajoon tuleb ühendriikides ametlikult müüki sel nädalal ja meie mõistes on see hiiglaslik: kümne aastaga rajatakse 660 uhiuut ühepereelamut suurusega 130-300 ruutmeetrit ja maksumusega kuni kolm miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Ameerika mõistes on aga tegu üsna tavalise arendusprojektiga. Tõsi, heas asukohas – San Antoniost läänes, kiirtee nr 151 kõrval, kaubanduspiirkonna ja mitmesuguse meelelahutuse läheduses. Ent ameeriklaste jaoks imeliku projektinime ning raskesti hääldatavate tänavanimedega.

Kolm elurajooni arendavat kohalikku firmat – TriStone Homes, David Weekly Homes ja Forest City – ei oska esmalt ammendavat selgitust anda, miks rajoon Eestist inspireeritud sai. Oletatakse, et asja taga võis omal ajal olla mõni eestlane.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785