15. august 2008

USAs kerkib uuselamurajoon nimega Estonia

San Antonio lähedale rajatava veid­ra Estonia-nimelise uuselamurajooni tänavate nimedeks pannakse Rapla, Lahemaa, Peipsi, Vormsi jt Eesti paikade järgi.

Estonia rajoon tuleb ühendriikides ametlikult müüki sel nädalal ja meie mõistes on see hiiglaslik: kümne aastaga rajatakse 660 uhiuut ühepereelamut suurusega 130-300 ruutmeetrit ja maksumusega kuni kolm miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Ameerika mõistes on aga tegu üsna tavalise arendusprojektiga. Tõsi, heas asukohas – San Antoniost läänes, kiirtee nr 151 kõrval, kaubanduspiirkonna ja mitmesuguse meelelahutuse läheduses. Ent ameeriklaste jaoks imeliku projektinime ning raskesti hääldatavate tänavanimedega.

Kolm elurajooni arendavat kohalikku firmat – TriStone Homes, David Weekly Homes ja Forest City – ei oska esmalt ammendavat selgitust anda, miks rajoon Eestist inspireeritud sai. Oletatakse, et asja taga võis omal ajal olla mõni eestlane.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688