28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigihangete suurim oht on ebatäpsed soovid

Äripäeva seminar "Riigihanked - seadusemuudatused, nõuded ja vaidluste lahendamine" annab ülevaade aasta aega kehtinud riigihankeseaduse rakenduspraktikast.

Seminaril osalev riigihangete vaidlustuskomisjoni liige Veiko Vaske peab suurimaks ohuks ebatäpsused oma soovide sõnastamisel.

"Riigihange on seadusest tulenevalt kindlas sängis kulgev menetlus. Vaidlustuste seisukohalt hankija jaoks on suurim oht see, et ta ei suuda piisavalt täpselt oma soove sõnastada ja põhjendada. Pakkuja omakorda peab esitama oma pakkumuse täpselt selliste andmete ja detailidega, nagu dokumentides nõutud, sest mängureeglid on kõigile samad ja konkurendid ei jäta ebatäpsusi kahe silma vahele," ütles Vaske.

Seminar "Riigihanked - seadusemuudatused, nõuded ja vaidluste lahendamine" toimub 04.06.2008 Sokos Hotel Viru konverentsikeskus.

Ajakava leiab siit

1. Edukas riigihange - mida peaks silmas pidama pakkuja, mida hankija? Hangetele esitatavad nõuded.

Marko Mehilane, AS Advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN vandeadvokaat

2. Muudatused seaduses. - maksuvõla nõude ärakaotamine pakkuja vaatevinklist - võistlev dialoog - e-hange

Jaak Parre, Advokaadibüroo Paul Varul jurist, riigihangete valdkonna spetsialist3. Vaidlustused riigihangetes: mida pidada silmas vaidlustuse esitamisel? Olulisemaid vaidlusküsimusi komisjoni praktikastVeiko Vaske, Riigihangete vaidlustuskomisjoni liige

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785