21. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: suurprojekti alustamise pluss on ehitushind ja ainult ehitushind

Suure projekti alustamise plussid praegu on kindlasti madal ehitushind ja tõsiasi, et ega see igavesti madalaks ei jää, rääkis aripaev.ee-le Arco Vara juhatuse esimees Aare Tammemäe, kommenteerides täna nurgakivi saanud NCC Ehitus elukvartaliprojekti.

"Siin on mitu asja: praegu on ehitushind oluliselt madalam ja ehitushinnad ei jää ju igavesti sellisele tasemele,"põhjendas Arco Vara juhatuse esimees asjaolu, miks on just praegu hea aeg ehitamiseks. „Kui väiksemate osadena teostatakse, on see täiesti mõistlik lähenemine.“

Küsimusele ostjate ostujõu kohta tänases jahtuvas majandusolukorras, vastasTammemäe küsimusega: "Mis sellel ostujõul siis häda peaks olema? Ostujõud ei vähene, aga vähenenud on kindlustunne, ostujõuga kindlasti midagi halvasti ei ole,“ ütles Tammemäe, kelle sõnul on praegu turul ringi vaatav inimene väga hoolikas ja rahulikult otsuseid kaaluv. Veel lisas ta, et praegu on kindlasti raske projekte müüa paberil, sest inimene tahab ikkagi ostetavat näha ja katsuda.

Aare Tammemäe sõnul läheneb Arco Vara ise praegu uutele ehitustele projektipõhiselt ning parasjagu käib Kadrioru Tivoli alale ehitatavate kortermajade ehitushindade paikapanemine ja muud ettevalmistustööd. „Ei ole veel lõplikult otsustatud, millal hakatakse seal ehitama.“

Küsimusele, kas praegu turul toimuv puhastusprotsess tähendab paljude väiksemate arendajate pankrotti, vastas Tammemäe, etasi ei ole päris must-valge. „Olukord mõjutab suuri ja väikeseid, kuna valmistuti ju ette suurenevaks nõudluseks,“ rääkis esimees ning lisas, et viimane jäiküll tulemata ja mahud vähenesid kõikidel. „Kui kellelgi on ainult üks-kaks projekti siis võib olla raske küll. Ellu jäävad tugevamad.“

NCC Ehitus pani täna nurgakivi Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee vahelisele alale kerkivale 48 kortermajaga Pärnaõue elurajoonile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785