20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gunnar Kobin: kinnisvaraarendaja töö on maailma nürim amet

Ülemiste City ärilinnaku juht Gunnar Kobin peab kinnisvaraarendaja tööd maailmas kõige nürimaks ametiks, selgub tänasest ajakirjast Tehnotrend.

Hommik algab koosolekust arhitektiga, jätkub koosolekuga ehitajaga, seejärel kohtumine kliendiga, siis allkirjastamine notari juures, rahaülekanne pangas, kirjeldab ta arendaja tavalist päeva. Raha tuleb, ent lõbu ja emotsioone pole, lisab Kobin.

"Kui oled vaimuga inimene, siis mõnusad hetked on sellised, kui saad kliendiga vaielda, arhitektiga maja välja mõelda, ehitusläbirääkimisi pidada. Ülejäänud tegevus on nüri ja igav," sõnab ta.

Aastal 2002 ostis Kobin koos ettevõtjate Tõnis Paltsu ja Toomas Peegiga Viimsis kaheksa miljoni krooni eest ligi kuus hektarit maad. Kaks aastat hiljem müüdi see nelja-viiekordse vaheltkasuga edasi. Põhilise osa vahepealsest kinnisvaraarendaja tööst– maa jaotamine kruntideks, nende kinnistamise ja detailplaneeringu kehtestamine – tegi Kobin.

Ülemiste City ärilinnaku loomist ta aga kinnisvaraäriks ei nimeta. "Sellist tööstusharu pole Eestis varem olnud ja ehk ka maailmas mitte. Puhas kinnisvaraäri see pole ja ka kliendid on sellest aru saanud. Me ei räägigi peaaegu kinnisvaraarendusest," kinnitab ta.

Näiteks toob ta Ülemiste Citys ruume rentiva intelligentse kodu ja kontori lahendusi arendava firma Yoga Intelligence. "Nendega räägime sellest, kuidas restorani tulesid saaks sisse-välja lülitada arvuti teel. See on palju kihvtim kui see, mis värvi me seina värvime," märgib Kobin.

Pikemalt loe täna Äripäeva vahel ilmunud ajakirjast Tehnotrend.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785