20. mai 2008
Jaga lugu:

Gunnar Kobin: kinnisvaraarendaja töö on maailma nürim amet

Ülemiste City ärilinnaku juht Gunnar Kobin peab kinnisvaraarendaja tööd maailmas kõige nürimaks ametiks, selgub tänasest ajakirjast Tehnotrend.

Hommik algab koosolekust arhitektiga, jätkub koosolekuga ehitajaga, seejärel kohtumine kliendiga, siis allkirjastamine notari juures, rahaülekanne pangas, kirjeldab ta arendaja tavalist päeva. Raha tuleb, ent lõbu ja emotsioone pole, lisab Kobin.

"Kui oled vaimuga inimene, siis mõnusad hetked on sellised, kui saad kliendiga vaielda, arhitektiga maja välja mõelda, ehitusläbirääkimisi pidada. Ülejäänud tegevus on nüri ja igav," sõnab ta.

Aastal 2002 ostis Kobin koos ettevõtjate Tõnis Paltsu ja Toomas Peegiga Viimsis kaheksa miljoni krooni eest ligi kuus hektarit maad. Kaks aastat hiljem müüdi see nelja-viiekordse vaheltkasuga edasi. Põhilise osa vahepealsest kinnisvaraarendaja tööst– maa jaotamine kruntideks, nende kinnistamise ja detailplaneeringu kehtestamine – tegi Kobin.

Ülemiste City ärilinnaku loomist ta aga kinnisvaraäriks ei nimeta. "Sellist tööstusharu pole Eestis varem olnud ja ehk ka maailmas mitte. Puhas kinnisvaraäri see pole ja ka kliendid on sellest aru saanud. Me ei räägigi peaaegu kinnisvaraarendusest," kinnitab ta.

Näiteks toob ta Ülemiste Citys ruume rentiva intelligentse kodu ja kontori lahendusi arendava firma Yoga Intelligence. "Nendega räägime sellest, kuidas restorani tulesid saaks sisse-välja lülitada arvuti teel. See on palju kihvtim kui see, mis värvi me seina värvime," märgib Kobin.

Pikemalt loe täna Äripäeva vahel ilmunud ajakirjast Tehnotrend.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee