12. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare pärib Leedolt ja Tomingaselt aru

Kuressaare linnapea Urve Tiidus saatis kuursaali omanikele ärimeestele Vjatšeslav Leedole ja Richard Tomingaselekirja, milles uurib edasisi plaane Kuressaare ühe esindushoonega.

“Kuressaare linnas on mõned märgilise tähendusega hooned, mille käekäik huvitab linnaelanikke teistest enam. Nende hulka kuulub kahtlemata ka kuursaal,” märkis Urve Tiidus OÜ-le Tolli Vara saadetud kirjas, kirjutas Meie Maa.

Ärimeestele Vjatšeslav Leedole ja Richard Tomingasele kuuluv firma ostis kuursaali Saaremaa Tarbijate Ühistult 2006. aasta algul. Hiljem omandas firma enampakkumisel riigile kuulunud hooneosa.

Kuursaali projektijuhiks palkasid Tolli Vara omanikud varem Kuressaare Kultuurivara juhatajana töötanud Tiiu Tammoja, kelle juhtimisel linna ühe esindushoone ennistamistööde alustamiseni ei jõutud. Mullu septembris läks Tammoja juhtima Kadi raadiot ja ajalehte Oma Saar, kuid lahkus ka sellest ametist üsna pea.

Linnapea Tiiduse kirjas seisab, et linnavalitsusel puuduvad andmed, millal kuursaali renoveerima hakatakse, kuid selle kohta on linnavalitsuselt viimasel ajal uurinud nii mitmed linlased kui ka külalised.

Tolli Vara esindaja Kelli Mäeots ütles neljapäeval Meie Maale, et kuursaali osas võiks uuesti küsida reedel, kui on selged neljapäevase arupidamise tulemused.

Reedelütles Mäeots aga Meie Maale: “Otsustasime, et Meie Maale me informatsiooni ei anna.”

Kuid miks? Kelli Mäeots: “Teie lehe poolt on tulnud väga palju negatiivset meie firmade kohta.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785