6. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara sadamaala arendusprojekt võib suureneda

Tallinna linnavalitsus plaanib kolmapäeval algatada Ahtri tänav 3 kinnistu detailplaneeringu, mis lubaks Arco Varal ja Rotermann Grupil suurendada senise sadamaala arendusprojekti planeeringu ehitusmahtu.

BNS kirjutab, et planeeritava maa-ala suurus on 2,1 hektarit ning detailplaneeringuga on kavas muuta planeeritaval alal asuva kinnistu ehitusõigust nii, et alale oleks võimalik rajada kaks kuni kuuekorruselist äriruumidega büroohoonet.

Arco Vara juht Aare Tammemäe on varem BNS-ile öelnud, et plaanitav koguinvesteering uude projekti ulatub üle miljardi krooni.

Arendusprojekt hõlmab kaubandust, meelelahutust ja kontorikeskust. Projekti arendustegevus peaks lõppema 2011. aastal.

Arco Vara neljanda kvartali vahearuande kohaselt kehtib Ahtri 3 kinnistu kohta planeering ja ehitusluba.

Mõne aasta eest plaanis Arco Vara koos Skandinaavia puhkekeskuste operaatoriga Holiday Club rajada Ahtri tänava äärde suurejoonelise puhkekeskuse koos veepargi ja spaa-hotelliga. Ehitus algas, kuid 2006. aasta detsembris teatasid firmad, et loobuvad ehitushindade järsu tõusu tõttu projektist.

Veidi aja pärast omandas poole Ahtri tänava kinnistu omanikfrimast Rotermann Grupp

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785