25. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulberg: investeerida tuleb turu langusfaasis

Rand & Tuulberg Grupi nõukogu esimees Aivar Tuulberg kommenteeris järgmisel nädalal Muuga Betoonelemendi tehase valmimist, et tegemist oli grupi pikaajalise strateegiaga ning investeerida tulebki, kui turg on langusfaasis.

„Tegemist on Rand & Tuulberg Grupp ASi pikaajalise strateegilise otsusega ehitada oma betoonelementide tehas, kuna betoonblokke, fassaadikive ja kõnniteekive me toodame juba 15 aastat,“ rääkis Tuulberg tehase ehitamise ideest.

„Nõudlus on loomulikult olemas, suuresti ka meie enda ehitusfirma poolt,“ kommenteeris ta nõudlust turul. Tuulberg sõnas, et enamikku uue tehase tellimustest oodatakse ikkagi Eestist, mitte välisturgudelt.

Tuulberg lisas,et tehase ehitus on pikk protsess ja eesmärk pole ehitusturu sinusoidi tabada. "Vastupidi, investeerida tuleb turu langusfaasis,“ rääkis ta riskidest ehitada tehas, kui sektor on languses.

„Inimestele tuleb ehitada seda, mida nad osta jõuavad. Suurte mahtude juures, kus on võimalik ehitushinda allapoole tuua, me ei näe alternatiivi betoonelemendile,“ lisas ta.

Arengute suhtes Eesti turul Tuulberg optimist pole, kuid ta lisas, et mida pikem kriis, seda parem, sest sellelõpptulemusena peaks ehitus- ja kinnisvaraturg puhastuma amatööridest.

Tuulberg ütles, et betoontehase Muuga Betoonelement esimese etapi investeeringu suurusjärk oli 260 miljonit krooni.

Nõukogu esimees ütles, et laepaneelide ja kaubabetooni tootmine juba käib ning seinapaneelide liini häälestatakse. „Suure tellimuste hulga tõttu on meil täna sellega päris kiire,“ lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785