18. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler teavitab korteriomanikku maksuriskist

Domus Kinnisvara maakler Danel Valge ütles aripaev.ee-le, et teavitab oma kliente tulumaksukohustusest, kui nad soovivad korterit enne müüki välja üürida.

Danel Valge müüb praegu City24 vahendusel kolmetoalist korterit Tallinnas Haaberstis Kärneri 3. 67ruutmeetrise eluaseme hinnaks on praegu 3,1 miljonit krooni. Samal ajal pakub Valge korterit ka üürile 10 000krooni eest kuus.

"Omanik plaanib mujale elama minna," rääkis Valge koolieelikust lapsega pere korterimüügi põhjustest. "Erilist vahet pole," lisas ta omaniku eelistuste kohta, sestküsitud hinda täielikult sisustatud korteri eest praegu ilmselt ei saa.

"Olen kuulnud," vastas Valge küsimusele, kas ta on teadlik, et väljaüürimise korral küsib maksuamet tulumaksu, kuna ei pea kodu enam müüja enda eluasemeks.

"Me tegeleme ka tema maksuasjadega, kuna ta pole Eesti kodanik," märkis Valge kolmetoalise korteri omaniku kohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785