10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers: Euroopa investeeringute maht hakkab aasta teises pooles kasvama

Colliers Internationali hiljutise uuringu kohaselt peaks kinnisvarainvesteeringute maht EMEA (Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika) regioonis 2008. a teisel poolel aeglaselt, kuid kindlalt taastuma.

Oma 2008. aasta EMEA investeeringute turuülevaates väidab Colliers International, et mitmetes Ida-Euroopa riikides, sealhulgas Venemaal, Poolas, Rumeenias, Serbias ja Bulgaarias, oodatakse käesoleval aastal isegi suuremat investeeringute mahtu kui oli 2007. aastal, teatas ettevõte.

Globaalse finantskriisi tagajärgi on seni olnud kõige tugevamalt tunda Lääne-Euroopas, eriti Suurbritannias, kus on toimunud suurim kinnisvarainvesteeringute tootluse muutus. Colliers CRE Londoni turu-uuringute osakonna juht Mark Charlton märgib: “Tõenäoliselt muudab praegu toimuv hindade korrektsioon Suurbritannia kinnisvara 2008. aastal teisel poolel investorite jaoks üha atraktiivsemaks.”

Colliers Internationali turuülevaate andmetel on Iirimaal regiooni madalaimad maksimaalse tootluse piirmäärad, samas kui Venemaa, Serbia ja Horvaatia andmed sisaldavad mõningaid EMEA piirkonna kõrgeimaid eeldatava tootluse protsente. Kuigi tootlus on kõige tugevamalt muutunud Suurbritannias – mõnel juhul on pakutavate objektide tootlusmarginaal tõusnud 0,75% võrra –, on 2007. aasta teisel poolaastal toimunud tootluse tõus ka Hispaanias, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias ja Hollandis.

Colliers EMEA Investeeringute divisjoni juhi Jos Schusseli hinnangul on peagi finantsstabiilsus nii Euroopas kui ka USAs taastumas ja majanduslik olukord paranemas, mistõttu on 2009. aastast oodata investeerimisobjektide tootluse järkjärgulist paranemist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785