7. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Säästukirves nudib ehitusi ja palku

Säästurežiimile üle läinud võimuliidu eelarvekärped lõikavad miljoneid teede ja hoonete ehituselt, koolimajade remondilt, aga ka palgafondilt ning koalitsioonileppesse kirjutatud uutelt algatustelt.

Täna «hädaistungile» koguneval valitsusliidu eestseisusel ei ole lihtsalt muud teed kokkuhoiuks, kui lükata edasi hulk 2008. aastaks kavandatud investeeringuid ja külmutada osaliselt palgad, kirjutas Postimees.ee.

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Jürgen Ligi sõnul on aasta keskel kokkuhoiu võimalused selgelt piiratud ja ta ütles: «Teede laiendamised ja ehitused tuleb edasi lükata, ära tuleb teha hädapärased tööd ja remondid, haridus on küll meie tulevik, aga seda ei ole ilmtingimata hoonekarbid.»

«Koalitsioon ei tohi minna inimkapitali ja tuleviku ehk hariduse kallale,» sõnas Keskfraktsiooni aseesimees Ain Seppik, kelleväitel on kõige kergem mahatõmbeid teha ehitistelt ja teedelt.

Edasi lükatakse:

Uued majad ja remondid, mida oli kavas teha Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi kaudu:

• kohtuekspertiisi instituudi uus hoone Tallinnas Rahumäel• Tallinna uus vangla• Jõhvi, Narva ja Võru uued politseimajad, mille projekteerimistööd pidid tänavu algama• Haapsalu kutsehariduskeskus, Helme sanatoorne kool, Kaagvere erikool, Kallemäe kool, Kammeri kool, Kehtna majanduskool, Keila-Joa sanatoorne kool, Noarootsi gümnaasium, Nõo reaalgümnaasium, Olustvere teenindus- ja majanduskool, Porkuni kool, Puiatu erikool, Päinurme internaatkool, Raikküla kool, Suuremõisa tehnikum, Vaeküla kool, Vidriku kool.Löögi alla võivad sattuda ka• välisministeeriumi kavandatud investeeringud kinnisvarasse ehk uute saatkonnahoonete rajamine• eri ministeeriumide IT-investeeringud• uue tehnika ja seadmete ost• kultuuriministeeriumi investeeringud kirikute restaureerimisse• ohus on ka koalitsioonileppe punk­tide täitmine, seda just 2009. aasta perspektiivis• lastele 2000-kroonise ringiraha kehtestamine• kõrgema vanemahüvitise maksmine perre sündivale 3. ja järgnevatele lastele• lapsetoetuse suurendamine pere 3. ja järgnevale lapsele• lasterikaste perede eluasemeprobleemide lahendamine• Tallinna-Tartu maantee ehitusallikas: Postimees

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785