19. märts 2008
Jaga lugu:

Keskerakond müüb odava korteri pool miljonit riisunud raamatupidajale

Tallinna linnavolikogu homsel istungil plaanibKeskerakond kavatseb vormistada 51 korteri odavmüügi, muuhulgas müüakse Kaitseliidult varastanud Nelle Kioleinile Tondi 51A asuv 35,5-ruutmeetrise korter hinnaga 60 268 krooni.

Eelnõu materjalide hulgas leiduvast eksperthinnangust selgub, et korteri turuväärtus eelmise aasta novembris oli 715 000 krooni, teatas linnavalitsus.

Esimest korda kohtas avalikkus Nelle Kioleini nime aastal 2001 Eesti Ekspressi artiklis „Ettevaatust - sinu raamatupidaja varastab!” Nimelt leidsid Kaitseliidu Harju maleva revideerijad sama aasta septembris sadadesse tuhandetesse kroonidesse ulatuva puudujäägi. Kuna jäljed kolme aasta vältel toimunud kuritarvitustest olid selged, polnud raske tuvastada, et raha kirjutas enesele raamatupidaja, kelleks oli Nelle Kiolein. Kaitseliit vallandas Kioleini päevapealt ja andis materjalid üle majanduspolitseile. 2002. aasta augustis mõistis Tallinna Linnakohus Nelle Kioleini süüdi 498 200 krooni riisumises ametiseisundi kuritarvitamise ja omastamise teel.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna juhatuse aseesimehe Toomas Tõniste sõnul näitab asjaolu, et Eesti Vabariigi pealinnas tehakse poole miljoni krooni suurune meelehea inimesele, kes on Eesti Vabariigilt riisunud pool miljonit, linnas ainuvõimul oleva Keskerakonna erakordset jultumust.

„Kriminaalkorras süüdi mõistetud väidetav sundüürnik saab mitme nulliga kingituse, aga teised, kes elanud seadusekuulekalt, on sunnitud pealt vaatama,” lausus Tõniste. „Piiratud ressursi tingimustes tuleb küll teha valikuid, kuid seejuures ei tohi inimeste õiglustundel trampida, nagu ninasarvik.”

„Kõigile ausatele tallinlastele on sügavalt arusaamatu, miks just teatud isikud ja milliste kriteeriumite alusel satuvad „väljavalitute” hulka,” märkis Tõniste. „Variisikud, kinnisvarakröösused, nüüd ka kriminaalkorras karistatud isikud – see kõik on K-korteriäri argipäev, mis tekitab vaid tülgastust.”

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee