18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebruar: kinnisvaraturg on talviselt jäine

Kui jaanuar on alati olnud nii kõigile kaupmeestele kui ka kinnisvaraärimeestele aasta kehvim kuu, siis veebruar on tavaliselt leevendust toonud. Sel aastal paistab teisiti minevat.

"2007. aasta teisel poolaastal on laenukasv oluliselt aeglustunud, samuti keskmiste laenusummade kasv, kasvanud on laenumaksed kuus. Enamiku kinnisvaralaenudega seotud 6 kuu Euribor tõusis aasta jooksul 4,9 protsendile, kuid hakkas aasta lõpus langema," kirjutas Ober-Hausi ülevaates.

1Partner Kinnisvara kinnisvarakonsultant Ville Värk kirjutas Äripäeva lisas Oma Maja, et suurem hinnakorrektsioon on siiski toimunud. Ta usub, et selle aasta esimesel poolel võib hindade alanemist oodata selgelt ülehinnatud projektide ja üksikobjektide puhul.

Endiselt tuleb pea iga päev uudiseid KVKV-lt (kinnisvarakrahhi visuaal), kelle andmetel alandati 3. veebruaril Uus Maa Kinnisvarabüroo poolt Sepa elamurajoonis müüdavate kruntide hinda 35,52%.

Veelgi halvemad uudised tulevad Pärnust, kus on müügis ligi 200 uuselamut, peale selle sadakond uut elamut, mis on pandud müüki teist ringi ehk millest loodetakse saada spekulatiivset tulu. Ka on müügis umbes 700 korterit.

Tüüpilised tehingud jaanuaris-veebruaris

1toaline korter Tallinnas Lasnamäelmüügihind 630 000 krasukoht Lasnamägi, Läänemere tee 20-82üldandmed: 1 tuba, 9/3, 32,7 m2ehitusaasta 1989

2toaline korter Tallinnas Lasnamäel

müügihind 1 270 000 krasukoht Lasnamägi, Majaka põik 9-10üldandmed: 2 tuba, 3/1, 45,3 m2ehitusaasta 2004

2toaline korter Tartus

müügihind 795 000 krasukoht Ringtee tn 3-59, Tartuüldandmed: heas korras, avatud planeering, möbleeritud, 48,5 m2ehitusaasta 1988

2toaline korter Pärnus

müügihind 745 000 krasukoht Pärnu, Pikk tn 22üldandmed: 2 tuba, 1/2, üp 45,1 m2, ahi- ja elektriküteehitusaasta 1900, maja renoveeriti 2002

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785