23. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Muhu ei luba enam maju põldudele

Muhu vallavolikogu loob Saare maakonnas pretsedendi, keelates arendustegevuse Rootsivere külas asuval põllumaal, põhjendades seda kinnistu asumisega miljööväärtuslikul alal.

Lääne-Muhumaal, Väikesest väinast vähem kui kilomeetri kaugusel asuvale 5,7 ha suurusele põllukinnistule kavandab arendaja viit ehituskrunti ja esitas Muhu vallavalitsusele taotluse detailplaneeringu algatamiseks, kirjutas tänane Meie Maa.

Muhu vallavalitsuse maa- ja planeeringuosakonna juhataja Kristo Kiiker koostas eeloleval reedel toimuvaks Muhu vallavolikogu istungiks otsuse detailplaneeringu mittealgatamise kohta.

Selles tõdetakse esmalt, et Kästiku-Laasu maaüksuse omanik lähtub detailplaneeringu algatamist taotledes Eesti õigusruumis kehtivast üldisest põhimõttest, et omanik võib oma vara vabalt kasutada ja käsutada.

Samast põhimõttest lähtudes on varem Saare maakonnas algatatud ja vastu võetud kümneid detailplaneeringuid, mille alusel on hiljem kerkinud hooned nii põldudele, metsadesse kui ka miljööväärtuslikele aladele.

"Muhu vallavolikogu poolt vastu võetud üldplaneeringu järgi jääb Kästiku-Laasu kinnistu Rootsivere küla miljööväärtuslikule alale, kus olemasolevaid ning endisi põllu-, heina- ja karjamaid ümber ajalooliste külasüdamete ei hoonestata," nentis Kristo Kiiker.

"Uute hoonete rajamine vahetult miljööväärtusliku külasüdame kõrvale vähendaks miljööväärtust," lisas ta.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunikud Tarmo Pikner ja Raimond Jõearu ütlesid, et nende mäletamist mööda ei ole ükski Saare maakonna omavalitsus seni nende hinnangul sobimatule arendustegevusele sellisel moel kätt ette pannud.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee