14. jaanuar 2008

Kreekas kinnisvara hinnad tõusevad

Kinnisvaraturg Kreekas on aasta-aastalt aktiivsemaks muutumas ning kinnisvara hinnad liiguvad tõusujoones.

Hinnatõusu hoogustavateks teguriteks on ehitusmaksumuse, ehitusmaterjalide hinna ning ehitajate palgatõus, samuti ehituslubade väljaandmise kallinemine, kirjutab tänases Äripäevas Arco Vara ristmüügi teenuse juht Mark Shein.Ühe põhjusena võib välja tuua välismaalaste kasvava huvi piirkonna vastu. Seoses suurenenud nõudmisega perspektiivikates rajoonides asuva elamispinna järele kasvab jätkuvalt väljastatavate ehituslubade arv. Ehitustempo arengult on esikohal Evia rajoon ning Atika ja Peloponnese piirkonnad.

Kohalike seas on populaarsemad suurematest keskustest eemal asuvad, ent hea transpordiühendusega piirkonnad, näiteks Ida- ja Põhja-Atika, ning seetõttu eelistavad kreeklased osta pigem 300 000 eurot maksva eramaja mere ääres kui kulutada 450 000 eurot korteri ostmisele keskuses. Kõikvõimalikest turukõikumistest hoolimata võib kinnisvara omandamist pidada endiselt kasulikuks kapitalipaigutuse mooduseks, korteri või villa soetamist populaarsesse kuurortrajooni seda enam.

Populaarne investeering on mereääse eramu soetamine, mida on alati võimalik rendile anda. Heaks kapitalimahutamise kohaks peetakse Halkdiki (Makedoonia) piirkonda, kust võib leida kõikvõimalikku mereäärset kinnisvara: eraldatud villasid, uusi elitaarseid komplekse ja linnamaju ning kortereid mereäärsete külakeste kolme- ja neljakorruselistes majades. Võimalik on soetada ka ehituskrunt. See on viimasel ajal üha enam populaarsust kogumas, kuna võimaldab ehitada maja eriprojekti järgi.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688