12. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaomanik takistab Paide–Türi tee-ehitust

Probleemid maaomanikega ja omavalitsuste üldplaneeringute venimine viisid maanteeameti otsuseni alustada tee-ehitust Paide ja Türi vahelisel teelõigul seal, kus võimalik.

Veel üleeile olid maanteeameti ja maavalitsuse esindajad teadmisel, et aasta algul väljakuulutatud Paide–Türi tee-ehitus jääb taas toppama, kirjutab Järva Teataja.

Põhja regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Aivo Salumi selgitusel oli kavas teha valmis teelõik koos kergliiklusteega Paide ja Kirna vahel, kuid siis selgus, et Reopalusse kavandatud ringristmiku aluse maatüki omanikuga kokkuleppeni ei jõua.

"Projekt on olemas, raha on olemas, kuid me ei saa hakata võõrale maale ehitama," ütles ta.

Eilsel nõupidamisel kaalus maanteeameti juhtkond võimalust ehitust siiski alustada ja teha tööd valmis probleemse kohani Reopalus.

"Ehitame välja lõigu Kirnast Reopaluni ilma Reopalu ristmiku täislahenduseta, rajame ristmikule ajutised katteta kergliiklustee osad ja ülekäik jääb esialgu liiklussaarena," selgitas Salum.

Reopalu ringristmiku koos jalakäijate tunneliga ja Türi–Kirna lõigu lõpliku lahenduse saab teha pärast Väätsa ja Türi valla üldplaneeringute valmimist, mis annab võimaluse vajalikku maad sundvõõrandada.

Salumi ütlust mööda on Paide ja Türi vahelise tee remondiks plaanitud 100 miljonit krooni, millest 50 miljonit selleks aastaks.

Juhul, kui Paide–Türi vahel ehitada ei saa, tuleb raha suunata teisele teehoiukavas olevale objektile. Kui tööd taas edasi lükkuvad, võib tee edaspidi rahast üldse ilma jääda ning saada vaid uue katte kergliiklusteedeta, mis on praeguste probleemide osaline lahendus.

Salumi ütlust mööda ei saa maaomanikke selles süüdistada, kui nad püüavad läbirääkimistel saada endale paremaid tingimusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785