21. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulud Euroopa kinnisvaraturul on igavad

Jõulud on kujunenud väga igavaks ajaks Euroopa kinnisvaraturu investorite seas.

Erimeelsused hinna teemal ostjate ja müüjate vahel on halvendanud krediiditurgu veelgi, kasvatades seega ummikut üle kogu Euroopa, kirjutas Real Estate Journal.

Kui neljas kvartal on tavaliselt kõige aktiivsem, siis sellel aasta osutus see hoopis teistsuguseks. Euroopa kinnisvaraturu nõustaja ettevõttest Jones Lang LaSalle Tony Horrell ütles, et ainult 40 miljardi euro (624 miljardit Eesti krooni) eest tehti tehinguid selle aasta neljandas kvartalis, mis võrreldes eelmise aasta sama ajaga on pea poole vähem.

Kogu aasta jooksul on tehtud 220 miljardi euro (3,4 triljoni Eesti krooni) eest kinnisvaratehinguid, mis on 14% vähem võrreldes eelmise aasta 256 miljardi euro (3,9 triljoni Eesti krooni) väärtuses tehtud tehingutega.

„Suurbritannial on raske võita finantsteenistuse ja eramuturu usaldust peale neid tabanud krediidinappust. Büroohoonete hindade ligi 15% langusnäitab selgesti, et turg praegu on väga muutlik,“ ütles Thurstan Guthrie-Brown kinnisvara nõustamise ettevõttest CB Richard Ellis's City investeerimistiim.

Isegi Brüssel, mis on olnud üks stabiilsemaid kinnisvaraturgusid, ei ole sellisele krediidinappuse suhtesimmuunne.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785