29. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: vaadates turu keerulist seisu, jäime tulemustega rahule

Arco Vara juhatuse liikme Aare Tammemäe sõnul on ettevõte kolmanda kvartali tulemustega väga rahul ning halduskulude kärpimise alla inimeste koondamist silmas ei pea.

„Jäime tulemusega rahule, arvestades Baltikumi turu keerulist seisu. III kvartali tulemused nii käibe kui ka kasumi osas ületasid eelmise aasta sama perioodi tulemust,“ ütles Tammemäe aripaev.ee küsimustele vastates ning lisas, et vahendustegevus uutel turgudel - Bulgaarias, Rumeenias ja Ukrainas, vastas püstitatud ootustele.

„Kulude vähenemine on loogiline samm, kui tulud olulises osas vähenevad (teenindus). Samas maaklerite ja teiste müügiinimeste vähendamist me ei planeeri,“ rääkis juhatuse liige majandusaruandes kajastunud tulevikuplaani seoses liiga suurte halduskuludega.

Tammemäe sõnul on arenevatel turgudel varade ümberhindlused tavaline osa tuludest ja ajalooliselt pole investoritel midagi selle vastu olnud. "Igal ümberhindlusel on oma põhjus, selged rahvusvaheliselt tunnustatud reeglid ja eeskirjad. Oluliselt mõjutab kinnisvara hinda rendivoogude, diskontomäärade, võrreldavate tehingute või planeeringute muutus. 9 kuu jooksul hindas Arco enda varasid üles 89 mln krooni ja alla 23 mln krooni," ütles Tammemäe kommenteerides varade üles hindamist.

Aare Tammemäe ütles ettevõtte lähitulevikusträäkides, et Arco Vara enda elamuehitusperspektiivi mõjutab kõige rohkem turuolukord kahe kuni kolme aasta pärast. „Tõenäosus, et kõige hiljemalt selleks ajaks normaalne turuolukord taastub on Arco hinnangul väga suur,“ oli Tammemäe veendunud.

Küsimusele kui oluline on Arco Vara jaoks tulevikus keskkonnaehitus, vastas Tammemäe: „Väga oluline. Nii Eestis kui Lätis. Keskkonnaehitus tähendab - kogu infrastruktuuritööd (kaevud, trassid, pumplad, teed kanalid jne.).“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785