Arco Vara: vaadates turu keerulist seisu, jäime tulemustega rahule

Arco Vara juhatuse liikme Aare Tammemäe
sõnul on ettevõte kolmanda kvartali tulemustega väga rahul ning halduskulude
kärpimise alla inimeste koondamist silmas ei pea.

„Jäime tulemusega rahule, arvestades Baltikumi turu keerulist seisu. III kvartali tulemused nii käibe kui ka kasumi osas ületasid eelmise aasta sama perioodi tulemust,“ ütles Tammemäe aripaev.ee küsimustele vastates ning lisas, et vahendustegevus uutel turgudel - Bulgaarias, Rumeenias ja Ukrainas, vastas püstitatud ootustele.

„Kulude vähenemine on loogiline samm, kui tulud olulises osas vähenevad (teenindus). Samas maaklerite ja teiste müügiinimeste vähendamist me ei planeeri,“ rääkis juhatuse liige majandusaruandes kajastunud tulevikuplaani seoses liiga suurte halduskuludega.

Tammemäe sõnul on arenevatel turgudel varade ümberhindlused tavaline osa tuludest ja ajalooliselt pole investoritel midagi selle vastu olnud. "Igal ümberhindlusel on oma põhjus, selged rahvusvaheliselt tunnustatud reeglid ja eeskirjad. Oluliselt mõjutab kinnisvara hinda rendivoogude, diskontomäärade, võrreldavate tehingute või planeeringute muutus. 9 kuu jooksul hindas Arco enda varasid üles 89 mln krooni ja alla 23 mln krooni," ütles Tammemäe kommenteerides varade üles hindamist.

Aare Tammemäe ütles ettevõtte lähitulevikusträäkides, et Arco Vara enda elamuehitusperspektiivi mõjutab kõige rohkem turuolukord kahe kuni kolme aasta pärast. „Tõenäosus, et kõige hiljemalt selleks ajaks normaalne turuolukord taastub on Arco hinnangul väga suur,“ oli Tammemäe veendunud.

Küsimusele kui oluline on Arco Vara jaoks tulevikus keskkonnaehitus, vastas Tammemäe: „Väga oluline. Nii Eestis kui Lätis. Keskkonnaehitus tähendab - kogu infrastruktuuritööd (kaevud, trassid, pumplad, teed kanalid jne.).“

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed