28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toompark müüb infot arendusprojektide müügitempo kohta

Endine YIT Ehituse kinnisvaraosakonna müügijuht, kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark on turule toonud kinnisvara arendusprojektide müügitempode monitooringu teenuse.

Jälgimise all on pea 150 Tallinna-Harjumaa kinnisvaraprojekti, kus pakutakse müügiks ligi 3000 valmis või ehitusjärgus olevat korterit, teatas teenust pakkuv Adaur Grupp OÜ.

Teenus on suunatud eelkõige kinnisvaraarendajatele. „Kinnisvaraarendajatel enamasti puudub info, mis laiemal turul toimub,” ütles Toompark. „Teatakse vaid seda, kuidas oma arendusprojekti müük edeneb. Mida aga konkurendid teevad, see on enamasti teadmata. Tallinna-Harjumaa turul on aga pakkumisel suurusjärk 4500-5000 korterit ja konkurents on enam kui tihe.”

Arendajal on vajadus teada turul pakutavate projektide müügitemposid eelkõige seetõttu, et planeerida tulevikus tehtavaid müügi- ja turunduskulutusi. Samuti on arendajatel võimalus müügitemposid analüüsides leida, kas konkurentide turunduskampaaniad ja allahindlkused õigustavad end – kas kopeerida konkurentide tegemisi või tuleb endam uusi turundusnippe välja mõelda.

Arendusprojektide müügitempod on huvipakkuvad ka pankadele, kes projekte finantseerivad. Pangad vajavad infot, kas raskustes olevatele projektidele on mõistlik raha juurde laenata ning kas laenu soovivad arendajad esitavad tegelikule turuolukorrale vastavaid müügiprognoose.

„Momendil katame teenusega peamiselt Tallinna ja Harju maakonna. Huviliste olemasolul oleme kohe valmis alustama ka Tartu-Pärnu ja muude linnade monitooringut,” lisas Toompark. „Hea meel on tõdeda, et esimeste suurte elamispindade arendajatega on koostöö juba käivitumas.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785