19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agnes Makk: meedia on laenuvõtjad ära hirmutanud

Hansapanga eluaseme finantseerimise osakonna juht Agnes Makk ütles aripaev.ee-le, et laenuvõtmise languse on põhjustanud meedia negatiivne foon.

„Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on eluaseme laenuvõtmise langust näha küll, kuid selle aasta teise kvartaliga on see protsent sama,“ ütles Makk.

„Peamine põhjus miks laenuvõtjaid on vähem, on see, et meedia on tarbija ära hirmutanud kinnisvara krahhi saabumisega. Ebakindlus on suurenenud avaldatud finantsuuringute tõttu ning inimesed ei julge laene võtta. Laenuvõtmisotsust lükatakse edasi, loodetakse, et järgmisel suvel või sügisel olukord paraneb,“ rääkis Agnes Makk.

„Meedia on tekitanud negatiivse fooni, esitatakse kutseid järelemõtlemisele. Kuid laenuvõimelisi kliente jagub, ligikaudu 20% Eesti peredest on laenu võtnud,“ ütles Makk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785