8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisitamm müüb arhitektuuripärleid, sest Pärnu linnal pole vaja halvas korras hooneid

Mart Viisitamme poolt juhitav Pärnu linn paneb oksjonile hulga magusa asukohaga ajaloolisi hooneid, kinnistute enampakkumise alghinnad on kokku üle 70 miljoni krooni.

“Endised linnavalitsuse hooned on pandud müüki põhjusel, et me ei vaja neid ja nende kasutusse andmine üürilepingute alusel eeldaks suuri kulutusi nende kordategemiseks. Lõuna 2a ja Tammsaare 11 on müügis praegu seetõttu, et varem ei olnud nende müümine võimalik, kuna nad olid sotsiaalasutuste kasutuses, millised aga lähiajal kolivad uutesse ruumidesse. Ka nende hoonete ekspluatatsiooni hoidmine eeldaks suuri rahalisi kohustusi, mistõttuei ole põhjendatud nende kasutusse andmine üürilepingute alusel,” kommenteeris Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Asser Jaanimets.

Haapsalu mnt 25 ei ole muinsuskaitselineobjekt. Pärnu linn päris nimetatud kinnistu. "See objekt on müügis kuna on väga halvas seisukorras ja puhtmajanduslikultpole mõttekas seda objekti linnale jätta. Põhimõtteliselt ei ole nende hoonete näol tegemist enam varaga, mis oleks vajalik linnale pandud funktsioonide täitmiseks, mistõttu ka võõrandatakse,” lisas Jaanimets.

“Konkreetset tulu, mida loodetakse saada ühe või teise hoone müügist, on raske prognoosida. Linnavalitsus on rahul, kui hoonete eest laekub summa, mis oli alghinnaks või sellest ülespoole,” märkis Jaanimets.

Tema sõnul lähevad kõik müügist laekunud summad linna eelarvesse, reeglina kaetakse varadest saadud summadega investeeringuid.

Kalleim oksjonil olev maja asub A.H. Tammsaare puiesteel number 11 , mille alghind on 30 miljonit krooni. Samuti on müügis ka kaks ärimaad – Pühavaimu 8 asuv kinnistu hinnaga 5 miljonit krooni ja Uus 3 asuv kinnistu hinnaga 9 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785