2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kivisaar: äärelinn pole kvaliteetne investeering

Metro Capital Managementi finantsjuht Ain Kivisaar väidab, et võib ehitada ükskõik kui uhke hoonelinna serva, kuid asukoha tõttu ei kvalifitseeru see kuidagi kvaliteetinvesteeringuks.

Äripäev intervjueeris Kivisaart.

Kas Teie hinnangul võib Eesti kohta rääkida kvaliteetkinnisvarast? Mida Teie selle sõna all mõistate?

Investeerimise kontekstis on kvaliteetkinnisvara määramisel esmatähtis asukoht. Isegi büroohoonete rahvusvahelise klassifikatsiooni kohaselt saab A-klassi hoone paikneda ehk ainult süda linnas. Sa võid ehitada ükskõik kui uhke hoone linna serva, kuid asukoha tõttu ei kvalifitseeru see kuidagi kvaliteetinvesteeringuks. See muidugi ei tähenda, et äärelinna rajatud eluhooned oleksidkasutamisväärtuselt kuidagi madalamad, vaid sageli hoopis vastupidi. Siinkohal peabki iga ostja endale selgeks tegema, kas ta tahab kinnisvara ostes teha turvalise investeeringu või leida lihtsalt mõnusa eluaseme. Sageli on need valikud üksteisele risti vastu. Näiteks vanalinn investeeringu vs. elukohana. Ehk siis kinnisvara väärtuse määramise kolm põhialust: asukoht, asukoht ja veelkord asukoht.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785