Tornimäe rentnikel ootusest kõrini

Tallinnas Tornimäel laiuva Eesti kõrgeima
maja tiitlit kandva kaksiktorni valmimise hilinemine on muutnud rentnikud
tigedaks, kirjutas Äripäev.

"Olen olnud väga pahane, et ta valmis ei ole, siis olen meelitanud, aga ikka pole ta valmis," rääkis Tornimäe ärikeskuses pinda rentiva Kalev Meedia ASi nõukogu liige Oliver Kruuda.

1. juunil valmima pidanud Tornimäe kaksiktorni suurrentniku Swisshotel Tallinna pressiesindaja sõnul mõjub pidev avamise venitamine hotelli mainele kahjulikult. "Ühelt poolt on meil küll rohkem aega, kuid samas ei taha me kaotada oma usaldusväärsust," ütles ta.

Kaksiktorni projekti arendava EKE Invest ASi tegevjuhi Rein Tiigi sõnul on graafikust välja langetud just ehitajate tõttu. "Kõik on jäänud kahjuks hiljemaks ja tavaliselt objekti valmimine hilineb siis, kui ehitaja hilineb," selgitas Tiik.

Hotellitorni ja bürookompleksi ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuht Avo Lillemäe sõnul on neil ehitajatega sõlmitud trahvilepingud. "Kõik lepingud on tehtud nii, et töövõtjatele, kes hilinevad omal süül, rakendatakse viiviseid," sõnas Lillemäe, kuid keeldus viiviste suurust ütlemast.

Lepingu järgi pidid ka hotellitorn ja bürookompleks valmis tänavu mais. Nii arendaja kui ka projektijuht loodavad projekti lõpetada septembris.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed