20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tornimäe rentnikel ootusest kõrini

Tallinnas Tornimäel laiuva Eesti kõrgeima maja tiitlit kandva kaksiktorni valmimise hilinemine on muutnud rentnikud tigedaks, kirjutas Äripäev.

"Olen olnud väga pahane, et ta valmis ei ole, siis olen meelitanud, aga ikka pole ta valmis," rääkis Tornimäe ärikeskuses pinda rentiva Kalev Meedia ASi nõukogu liige Oliver Kruuda.

1. juunil valmima pidanud Tornimäe kaksiktorni suurrentniku Swisshotel Tallinna pressiesindaja sõnul mõjub pidev avamise venitamine hotelli mainele kahjulikult. "Ühelt poolt on meil küll rohkem aega, kuid samas ei taha me kaotada oma usaldusväärsust," ütles ta.

Kaksiktorni projekti arendava EKE Invest ASi tegevjuhi Rein Tiigi sõnul on graafikust välja langetud just ehitajate tõttu. "Kõik on jäänud kahjuks hiljemaks ja tavaliselt objekti valmimine hilineb siis, kui ehitaja hilineb," selgitas Tiik.

Hotellitorni ja bürookompleksi ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuht Avo Lillemäe sõnul on neil ehitajatega sõlmitud trahvilepingud. "Kõik lepingud on tehtud nii, et töövõtjatele, kes hilinevad omal süül, rakendatakse viiviseid," sõnas Lillemäe, kuid keeldus viiviste suurust ütlemast.

Lepingu järgi pidid ka hotellitorn ja bürookompleks valmis tänavu mais. Nii arendaja kui ka projektijuht loodavad projekti lõpetada septembris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785