13. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava nurgale kerkib Scala City

Alles hiljuti Vaibaparadiisi asukohana tuntud, kunagi Oktoobri-nimelise trükikoja tarbeks ehitatud hoones Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava nurgal käivad lammutustööd, sest samale kohale kerkib äri- ja büroohoone.

Postimehele kaebasid Tartu maantee 39 maja elanikud, et nende igapäevast elu häirib nii äri- kui puhkepäevadel kõrvalkrundil käiv lärmakas lammutustöö, mis ei vaibuvat isegi öösiti, kirjutas postimees.ee.

Tartu maantee 43 vana hoonet lammutavast firmast Lustrum öeldi, et töö käib hommikul kella kaheksast õhtul kella viieni. Laupäeviti ja pühapäeviti aga tööd ei tehta. Seega ei tohiks naabermajade elanikud küll häiritud olla.

Samale kohale uut hoonet püstitama hakkava firma NCC Ehitus projektijuht Sven Ärsis kinnitas, et ehitusmehed teevad seal võimaluse korral nädalavahetustel tööd küll, kuid enne kella kümmet hommikul nad müra tekitavaid masinaid käima ei pane. Öösiti aga ehitustandril ei rassita.

See, et Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava nurgale uus kuuekorruseline äri- ja büroohoone kerkima hakkab, vastab tõele. Sealse

0,7 hektari suuruse kinnistu omanik ning ehituse tellija on firma International Language and Education Centre EVENOR.

Hoone projekt valmis arhitektuuribüroos Nord Projekt. Esialgse kava järgi peab maja uksed avama järgmise aasta märtsis. Ehitamine läheb maksma umbes 200 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785