Riik müüb kortereid krõbeda hinnaga

Siseministeerium tahab tänavu müüa talle
mittevajalikku kinnisvara 200 miljoni krooni eest, millest Tallinnas asuvad
ametikorterid on 3. juulil toimuvale oksjonile pandud märksa kõrgema hinnaga kui
City24 portaalis samasugused korterid.

Näiteks müüb siseministeerium kolmetoalist korterit Liivalaia 42 majas alghinnaga 1,84 miljonit krooni. City24s küsitakse samas majas ühe teise kolmetoalise korteri eest 1,54 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.

Kahetoaline korter Mustamäel Sõpruse pst 208 majas maksab oksjonil 1,28 miljonit krooni, kuid City24s on sama maja kahetoaline korter müügis miljoni krooniga.

Kokku on siseministeerium müüki pannud kaheksa korterit, neist kuus Tallinnas ja kaks Kuressaares. Iga korteri kohta on avaldatud eraldi suur müügikuulutus, ehkki enampakkumiste päev on sama, vaid kellaaeg erineb.

Siseministeerium kinnitas, et tegemist on turuhinnaga, reklaamiraha võetakse müügihinnast maha. "Me ei müü kõiki kortereid korraga, vaid üksikult, sest turul ei ole potentsiaalset ostjat, kes korterid korraga ostaks," lausus siseministeeriumi ehitusnõuniku kt Kristen Dorbek. Need korterid on olnud tühjad mõni kuu. Ministeeriumi kulud ühe korteri eest on keskmiselt 700 krooni kuus, selgitas Dorbek.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed