27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kinnisvarafirma ostab Ober-Haus Kinnisvara

Realia Grupp omandab Ober-Haus Kinnisvara, luues sellega Kesk- ja Ida-Euroopa suurima kinnisvaraagentuuri.

Realia Group Oy, kellele kuuluvad olulised Soome kinnisvaraettevõtted nagu Huoneistokeskus, SKV ja Huoneistomarkkinointi, omandab täna Ober-Haus Kinnisvarafirma.

Laienenud kinnisvarateenuste grupp saab olema tööandjaks peaaegu 2000 inimesele Soomes, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Ukrainas, mis teeb sellest suurima kinnisvara maaklerfirma Kesk- ja Ida-Euroopas. Realia Group Oy prognoositav käive aastaks 2007 on 140 miljonit eurot.

Ober-Hausi tippjuhtkond jääb paigale ning neist saavad aktsionärid Realia Group Oy-s, mis kavatseb kasutada oma laienenud haaret, et saada suurimaks ja peamiseks kinnisvarateenuste pakkujaks kogu Skandinaavias ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Ober-Hausi kaubamärk jääb ilma muudatusteta kehtima kogu Kesk- ja Ida-Euroopas.

”Me näeme suurt potentsiaali tugevaks kasvuks neis riikides, mis hõlmab üle 100 miljoni inimese,” ütleb Risto Kyhälä, Realia Group Oy tegevdirektor. “Keskklassi segment muutub jõukamaks ja parandab kiiresti oma elustandardeid. See loob meie jaoks rohkem ärivõimalusi.”

Omandustehing võimaldab Realia Group Oy-l suunata oma suured kinnisvaraalased kogemused ulatuslikku esindustevõrku, mille Ober-Haus on kogu Kesk-Euroopas välja ehitanud.

“Sellise firma, nagu seda on Realia Group, know-how järgi on ülimalt suur nõudlus, eriti elamumajanduses, kuid ka kogu kinnisvarajuhtimises üldiselt,” sõnas Peter Gage Morris, Ober-Hausi tegevdirektor.

Peter Morris, Ober-Hausi tegevdirektor, liitub Realia Group Oy juhatusega, vastutades grupi rahvusvahelise äritegevuse eest.

Ober-Hausi asutas aastal 1994 Paul Oberschneider Tallinnas, Eestis. Tollal kuulus firmasse kolm töötajat, ning orgaaniliselt kasvades on sellest saanud üks juhtivaid kinnisvarateenuste ettevõtteid 35 esinduse ja üle 350 maakleriga, mis katab viit riiki: Eestit, Lätit, Leedut, Poolat ja Ukrainat. Firmat juhib Peter Morris.

Realia Group Oy omanikeks on Sponsor Capital, Nordea Pank, Varma (Vastastikuse Pensionikindlustuse Firma) ning Finnish Industry Investment Ltd.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785