5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaretuid lätlasi köidab Saaremaa

Ilma ühegi saareta lätlased on viimase kolme aastaga loonud Saaremaaga suvised otseliinid nii õhust kui ka meritsi, mis teenindavad kümneid tuhandeid turiste, kirjutas Äripäev.

"Lätlastele meeldib meie kontori tüdrukute väitel väga Saaremaa loodus. Tegemist on saarega, mida neil omal pole, kivised rannad, kadakad, võimalus eralduda ja puhata," loetles reedel Ventspilsis viibinud SSC Ferries OÜ juht Anu Lomp saare plusse.

Lombi juhitav Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferries OÜ veab juba kolmandat suve lätlasi neli korda nädalas Ventspilsist Saaremaa Mõntu sadamasse. Pooleteisttunnise reisi võttis esimesel aastal ette üle 15 000 reisija ja eelmisel aastal juba rohkem kui 17 500 inimest. Sel aastal loodab Lomp teenindada 20 000 reisijat, kuigi maikuu on olnud tagasihoidlikum kui mullu, mil tehti suuri sooduskampaaniaid.

Kuigi Saaremaa Laevakompanii üritas juba 1999. aastal pidada ühendust Läti ja Saaremaa vahel, ei tasunud see end ära ning praegune liin avati lätlaste initsiatiivil.

"Kui Ventspilsi sadam väga jõudsalt arenema hakkas, tekkisid neil sidemed Mõntu kui kõige lähema Saaremaa sadamaga ja sealt edasi juba konkreetsem koostöö, millesse kaasati Saaremaa Laevakompanii," rääkis Lomp.

"Lätis pole saari. Seega on Saaremaa külastus emotsionaalne," iseloomustas lätlaste huvi ühte külge lennufirma airBaltic korporatiivsuhete asepresident Janis Vanags.

14 492 lätlast külastas Saaremaad aastal 2006. Tunamullu oli see arv 9199. Lend Riiast Kuressaarde võtab aega 40 minutit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785