25. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõuna-Eesti haigla paneb polikliiniku müüki

AS Lõuna-Eesti Haigla võib lähikuudel panna müüki Võru kesklinnas asuva polikliinikuhoone, et saada vajalike investeeringute katteks raha, mida ei tule ei riigilt, Euroopa Liidult ega ka haigla omanikuks olevatelt omavalitsustelt, kirjutas Võrumaa Teataja.

„Polikliiniku müüki võiks kaaluda,” sõnas haigla nõukogu esimees Kurmet Müürsepp.

Tema kinnitusel andis nõukogu neljapäevasel istungil haigla juhtkonnale õiguse müügiks ettevalmistusi teha. See tähendab turuväärtuse väljaselgitamist ning hinnangu andmist, kas müügiks on soodne aeg. „Kiiret sellega pole,” lisas Müürsepp.

Kui palju haigla polikliiniku müügist teenida võiks, ei osanud Müürsepp prognoosida. Tema sõnul räägiti hinnavahemikust kümme kuni sada miljonit krooni, kuid täpsema vastuse annab kinnisvara hindaja.

Müürsepp usub, et hoone võiks investoritele huvi pakkuda, sest see asub kesklinnas ja on täidetud maksujõuliste rentnikega. Ta ei usu, et polikliinik omanikuvahetuse järel meditsiiniasutustest tühjaks voolab. „Kas kosmeetik suudaks maksta rohkem kui apteek?” küsis Müürsepp. „Meditsiinitöötajad on head kliendid ja raha ei lõpe selles sfääris otsa. Juukseid võib ka ise lõigata, aga hambaid parandada mitte.”

Polikliiniku müügist saadavat tulu kasutataks Müürsepa kinnitusel haigla olukorra parandamiseks, sest teistest allikatest pole esialgu toetavat rahasüsti oodata.

Aprilli alguses Võrumaa omavalitsusliidu juhatusele saadetud kirjas maalis haigla peaarst Rein Kermes raviasutuse väljavaadetest nukra pildi. Ajal, kui nii Põlva kui ka Valga haigla, samuti Jõgeva ja Rakvere haigla on saanud omanikelt investeeringuteks kahe-kolme miljoni krooni suuruse eritoetuse, pole Võru haigla omanikuks olevad omavalitsused kuigi helded olnud.

Kermese meelest on Võru haigla naabritega võrreldes alati uuendusmeelsem olnud, aga nüüd on tehnoloogilised eelised kadumas ja vaja oleks teha ligi 14 miljonit krooni maksev arenguhüpe.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785