Uus Maa: spekulantide lemmikud on Sõõrumaa, Kogeri ja Sedini uuselamuprojektid

Uute korterite turul kujutavad endast
mõningast ohtu spekulantide poolt suures mahus kokku ostetud korterid, selgub
Uus Maa Eesti kinnisvaraturu trendide ülevaatest.

Uute korterite turul kujutavad endast mõningast ohtu spekulantide poolt suures mahus kokku ostetud korterid: nt Fahle majas, Rotermanni kvartalis ja Lutheri kvartalis, mis müüki paisates võivad turutasakaalu paigast lükata.
Fahle maja arendaja on Koger Kinnisvara, Lutheri kvartalit arendab Pjotr Sedinile kuuluv Grove Invest ja Rotermanni kvartali arendaja on Urmas Sõõrumaale kuuluv kinnisvaraarendusfirma Rotermann Grupp.

Muutunud turusituatsioonis tahab Uus Maa rõhutada, et inimesed, kes on kinnisvara soetanud edasimüügiks, vaataksid oma plaanid üle. Kui korraga ühes projektis suur hulk kortereid müüki tuua, siis kindlasti pikenevad müügiperioodid veelgi ning need kel müügiga kiireks läinud, on sunnitud hinda alandama, mis võib vallandada laviini. Seega oleks tänasel kinnisvaraturul hoopis mõttekam panna oma korter pikaajalist üüritulu teenima.

Hetkel müügis olevad arendusprojektid toovad Tallinnas kuni 2007. aasta lõpuni turule üle 3000 korteri. Kõikidest müügil olevatest arendusobjektidest paiknevad kesklinnas ca 40%. Kesklinna ehitatakse nii uusi maju kui renoveeritakse ka vanu. Uute korterite hinnad kesklinnas jäävad keskmiselt vahemikku 35 000 - 45 000 krooni ruutmeetri kohta, äärelinnas 25 000 - 40 000 krooni. Kõrgemalt on hinnatud eksklusiivsed südalinna objektid ja ka teised kesklinna unikaalsed korterelamud.
Magalapiirkondades käib aktiivne arendustegevus, arendajate poolt on pakkumises ligikaudu 500 vakantset uut korterit.

Uus Maa rõhutab Eesti kinnisvaraturu trendide ülevaates, et kinnisvaraturg on jõudnud faasi, kus kinnisvaraturu kiire kasv on lõppemas ning kadumas on seega seni suhteliselt lihtsana näiv kinnisvarainvesteeringute illusioon. Selleks, et tänasel turul konkurentsis püsida ning projekte kasumlikult juhtida, on vaja järjest professionaalseimaid teadmisi ning suuremat kogemustepagasit sõelumaks välja perspektiivsed investeerimisobjektid paljude mitteperspektiivsete hulgast. "On selge, et "mehel tänavalt", kes veel aasta-paar tagasi oli võimeline tõusval kinnisvaraturul kopsakaid kasumeid teenima, ei pruugi lähitulevikus enam õnnestuda," seisab ülevaates.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed