17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe teele kerkib ligi 300 miljonit krooni maksev ärihoone

Norra päritolu kinnisvarafirma Gildhall rajab 2008. aasta kevadeks Tallinnas aadressil Mustamäe tee 16 uue ärihoone, milles on kokku ligi 20 000 ruutmeetrit büroo-, kaubandus- ja parkimispinda.

Hoone ehituse hind jääb suurusjärku 300 miljonit krooni. Ehitajat otsitakse praegu konkursi on teel.

See on esimene etapp Mustamäe tee ja Marja tänava nurgal asuva 2,4 hektari suuruse krundi väljaarendamisel kaasaegseks äri- ja kaubanduskeskuseks, teatas ettevõte.

Rajatavas hoones on 1. korrusel ligi 4000 ruutmeetrit kaubanduspinda ning ülemisel seitsmel korrusel ligi 10 000 ruutmeetrit A+ klassi büroopinda. Lisaks on hoone all ka kinnine valvega parkla bürookorruste rentnike tarvis.

Büroopindade suurused on vahemikus 80-1400 m2, üürihinnad uues hoones jäävad vahemikku 175-200 EEK/m2, millele lisanduvad kommunaalkulud ja käibemaks.

Esimese korruse kaubanduspinna ankurrentnikuks saab Selver, kes avab seal 2100 ruutmeetri suuruse müügipinnaga kaupluse. Lisaks tulevad samale korrusele ka söögikohad ning teeninduspinnad väiksemate lisateenuste tarvis.

Ettevalmistused hoone rajamiseks Gildhalli tütarettevõttes AS Mustamäe tee 16 on kestnud ligi neli aastat, neist esimesed kolm aastat kulusid detailplaneeringu koostamisele. "Praeguseks on hoone projekteerimine lõppjärgus, ehitusega loodame alustada veebruaris," ütles Gildhalli juhatuse esimees Jaan Kelder.

"A+klassi büroopindade järgi on tuntav vajadus, sest edasijõudnud firmad on hakanud ka töökeskkonda järjest rohkem väärtustama. Vaevalt, et ükski endast lugupidav ettevõte sooviks enam kolida kontorisse, kus puudub jahutussüsteem või korralikud sidelahendused," rääkis Kelder.

Hoone arhitektid on Andri Kirsima ja Hannes Niineväli samanimelisest arhitektuuribüroost.

Gildhall on Norra kapitalil põhinev kinnisvarafirma, mis on asutatud 2001. aastal.

Firma põhitegevusala on äri-, kaubandus ja logistikapindade omamine ja arendus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785