5. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa ostis pool Arco Vara suurkinnistust

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa kontrolli alla kuuluv Rotermann Eesti OÜ ostis 50-protsendilise osaluse Admiraliteedi basseini kõrval paiknevat kinnistut omavas ettevõttes Arco HCE.

Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne, teatasid ettevõtted.

Detsembri alguses teatasid Arco Vara ja Holiday Club, et loobuvad kinnistule kavandatud spaahotelli rajamise kavast, kuna projekti ettevalmistuseks kulunud ajal toimunud ehitushindade kasvu tõttu oli spaahotelli äriplaan muutunud ebarealistlikuks. Arco Vara teatas ühtlasi, et asub otsima atraktiivsele kinnistule uut projekti.

Rotermann Eesti juhatuse esimehe Heiki Kivimaa sõnul sobib kinnistu ettevõtte nägemusega sadamaala piirkonnast. „Meil on antud kinnistu vahetus läheduses pooleli suuremahulised arendusprojektid, näeme siin selgeid sünergiaid ja perspektiivi mereäärse piirkonna arengus. Sisenesime arendusprojekti n-ö lendstardist - kuna kinnistuga on tehtud kõik eeltööd, võiks sobiva projekti korral kas või homme ehitama hakata,” rääkis Kivimaa.

Rotermann Eesti ostis paar aastat tagasi Pro Kapitali käest Rotermanni kvartali tööstuspiirkonna hooned, mida uuendades luuakse mitmekesine uus linnaruum, kus on elamis-, kaubandus ja kontoripindu kokku 53 000 m2.

Arco Vara arendusdivisjoni juhataja Veiko Pedosk ütles, et kui kumu Holiday Clubi äriplaani mitteteostumisest liikuma hakkas, koputasid mitmed huvilised uksele. “Meile sobis Rotermann Eesti ettepanek kõige paremini, kuna neil on piirkonnas juba olemasolevad huvid, mis haakusid meie terviklahendusega,” ütles Pedosk.

Nii Arco Vara kui Rotermann Eesti kinnitasid, et siiski pole hetkel veel lõplikult paigas, milliseid projekte kinnistule realiseerida. “Teist niisugust paika Tallinnas kinnisvaraarenduseks saada pole - asukoht sobib ideaalselt ka kõige erinevamate objektide jaoks, seega ei taha end veel ära siduda,” ütles Pedosk. “Kindel on see, et kõik edasised otsused selles osas teeme nüüd partneritega ühiselt.”

Arco HCE OÜ teiseks osanikuks asub Arco Investeeringute AS. Vastavalt tehingu struktuurile on tegemist Arco Investeeringute AS ja Rotermann Eesti OÜ poolt ühiselt valitseva mõju omandamine Arco HCE OÜ üle, millest osapooled on vastavalt konkurentsiseadusele ka Konkurentsiametit teavitanud.

Arco Vara AS 2005. aasta auditeeritud konsolideeritud käive kasvas 476 miljoni kroonini ning grupi puhaskasum 116 miljoni kroonini.

Rotermann Eesti OÜ on kinnisvaraarendusega tegelev US Investi tütarettevõte. US Invest on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluv valdusfirma, mille tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad kuues riigis. US Investiga seotud ettevõtetes töötab üle 11 000 inimese.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785