17. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarahinnad on aastaga ligi poole võrra kallinenud

Kinnisvarahinnad on aastaga kasvanud 43 protsenti, teatas statistikaamet.

Kuigi kinnisvaratehingute koguväärtus oli 43% suurem kui eelmisel aastal samal ajal, vähenes see eelmise kvartaliga võrreldes 8%, mis viitab mõningale stabiliseerumisele kinnisvaraturul. Eriti ilmneb see elamispindade puhul, kus pakkumine on hakanud nõudlusele järele jõudma, mis omakorda on pidurdanud kiiret hinnatõusu.

Seevastu mitteeluhoonete turul oli vaatamata tehingute arvu vähenemisele märgata III kvartalis hindade kasvu - mitteeluhoonetega kinnistu keskmine väärtus suurenes eelmise kvartaliga võrreldes ligi 30%.

Keskmine notariaalselt tõestatud kinnisvaratehingu hind III kvartalis oli 1,2 miljonit krooni ehk 6% madalam kui eelmises kvartalis. Üle poole (55%) kinnisvaraga tehtud ostu-müügitehingutest hõlmasid tehingud korteritega, 22% hoonestamata kinnistutega ja 18% eluhoonetega, mitteeluhoonete osa oli 5%.

Tallinna ja Harjumaa notarite juures tõestati 54% kõigist ostu-müügitehingutest. Nende sõlmitud tehingute väärtus hõlmas aga ostu-müügitehingute koguväärtusest 77%.

Notarite andmetel tõestati 2006. aasta III kvartalis ligi 15 000 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 18 miljardit krooni. Notariaalselt tõestatud kinnisvara ostu-müügitehingute arv vähenes nii eelmise kvartali kui ka eelmise aasta III kvartaliga võrreldes 2%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785