Linna ähvardus pani Preatoni loodud firma investeerima

Ernesto Preatoni loodud kinnisvaraarendaja
Pro Kapital alustas eelmisel kolmapäeval muinsuskaitse all olevate ehitiste
rekonstrueerimist.

Postimehe teatel ähvardas veel paar päeva tagasi Krtistiine linnaosa valitsus Pro Kapitali sanktsioonidega. Täna Preatoni nimi enam Pro Kapital Grupi aktsionäride seas ei ole. Aktsionärideks on Itaalias registreeritud Lion Ventura Trustee Servicos ja Iirimaal registreeritud Anndare Ltd. Samas on Ernesto Preatoni endiselt Pro Kapital Grupi nõukogu liige.

Esmaspäevane Postimees kirjutas, et Pro Kapital on Tondi kasarmute kordategemisega jänni jäänud. Kristiine linnaosa vanema Mihhail Korbi sõnul pidi Pro Kapital hiljemalt tänavu kevadel alustama firmale kuuluvate Tondi kasarmute kordategemist. Kuna mingit liikumist krundil ei toimunud, kutsusid linnaosajuhid kinnisvaraarendajad enda juurde aru andma.

Linnaosavanem ütles, et Pro Kapitali kinnisvaraarendajad on tema silmis usalduse kaotanud ja ta pöördus munitsipaalpolitsei poole. Kui kahe nädala jooksul ei ole asjad liikuma hakanud, läheb trahvimiseks.

Linnapolitsei saab omanikke karistada 20 000 krooniga.

Täna Pro Kapital Grupi edastatud pressiteate kohaselt restaureeritakse esimeses etapis muinsuskaitse all olev hoone aadressil Tondi 51, mille üldpind on 5722 ruutmeetrit. Kogu arendus läheb maksma 85 miljonit krooni, töid teeb Lindebergi Fassaadi OÜ.

"Praktiliselt kesklinnas asuv suur arenduskompleks erineb nn tavapärasest põllule rajatavast hoonetekompleksist selle poolest, et kooskõlastused on palju keerukamad ja võtavad seetõttu kauem aega. Tavalisest pikem on olnud ka arendaja ja arhitektide koostöö, sest tahame Tondile luua kena elukeskkonna ja kogu ala terviklahenduse, mis oleks vastuvõetav seal tulevikus elavatele ning ümberkaudsetele inimestele," kommenteeris Pro Kapital Grupi juhatuse liige Andrus Laurits. Töödega on juba alustatud ning 38 korterist ja büroost koosneva hoone ehitusega saadakse valmis 2007. aasta lõpuks.

Pro Kapital Grupp tegeleb kinnisvaraarendusega Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Saksamaal ja Itaalias.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed