Autor: Eesti Messid • 17. mai 2024

Sel nädalal selgub Eesti parim ekskavaatorijuht

Rasketehnika messi HEMA ajal toimub vaatemänguline ja põnev võistlus ekskavaatorijuhtidele.

22. ja 23. mail toimuval rasketehnikamessil HEMA selgub esmakordselt Eesti parim ekskavaatorijuht. Tiitli võitmiseks tuleb sooritada kuni kaheksa osavust, täpsust ja koordinatsiooni nõudvat harjutust. Võistlust korraldav Meelis Rattas koolituskeskusest E-Katedraal ütles, et täpsed ülesanded on osalejatele üllatuseks, kuid vihjeid nende sisu ja keerukuse kohta annavad harjutustele antud tingnimetused:

  • Palli asetamine ämbrisse (kulbi ja pöidlaga).
  • Labürindi läbimine (rippes rehvi transportimine kulbiga).
  • Rehvi kantimine (kulbiga).
  • Puzzle täpsusasetus (kulbi küljes rippuva ruudu asetamine pessa).
  • Rehvi asetamine tünni (kulbi ja pöidlaga).
  • Palli võtmine koonuselt (kulbi hammastega).
  • Toru asetamine auku (rippuva toru asetamine auguga kasti).

Rattase sõnul seisab ekskavaator harjutuse ajal kohapeal. Liikumiseks ja sooritusteks kasutatakse poomi, noolt ja tööorganit. Järgmisele harjutusele liigutakse masti pööramisega. Võistlusele osalejaks registreerimine on praeguseks suletud, sest huvilisi oli nii palju, et algselt ühele päevale planeeritud võistlus toimub kahel päeval.

Osalejad võistlusele oma ekskavaatoriga tulema ei pea - kõik võistlevad uue roomikekskavaatoriga Develon DX85R-7, mida toob maale Intrac Eesti AS. See peaks kõigi osalejate jaoks olema suhteliselt võõras masin, mis tagab võistluseks võrdsed tingimused. Juhthoovastik on muidugi ekskavaatorijuhtidele tuttav.

Võistluse peaauhinnaks on võsagiljotiin või lammutushaarats Eesti ettevõttelt Tarfin OÜ. Esikolmik saab auhinnaks ka BKT maastikujalgrattad firmalt Bohnenkamp OÜ.

Tõstukijuhtide võitjad jätkavad võitslemist Saksamaal, maailma meistrivõistlustel

Rasketehnikamessil toimub teinegi Eesti meistrivõistlus. Willenbrock Baltic OÜ poolt korraldatav tõstukijuhtide võistlus toimub neljandat korda, kuid esmakordselt kahepävasena. Esimesel päeval leiavad aset eelvoorud ning teisel päeval toimuvad finaalid. Eesti eelvooru võitjatele on auhinnaks võimalus osaleda ja esindada Eestit tõstukijuhtide maailma meistrivõistlustel Saksamaal.

Pealtvaatajatele tasuta

HEMA on erialainimestele mess. Pealtvaatajatele on võistluste vaatamine ja sissepääs messile tasuta, kuid eeldab eelregistreerimist. Messi- ja võistluste külastamisele saab registreerida SIIT.

Messil tutvustatakse ehitus- ja kommunaaltehnikat, tõstukeid, veokeid, tarbesõidukeid, haagiseid, teemaga seonduvaid innovaatilisi tooteid ja teenuseid rehvidest hüdraulikani. Messil on esindatud ka lisatarvikute, remondiseadmete ja varuosade müüjad. Toimuvad masinate esitlused ja proovisõidud.

Messialal toimub ka Mäekonverents (Korraldaja MTÜ Eesti Mäeselts). Konverentsil osalemine on tasuline.

Rasketehnikamess HEMA toimub Saue vallas, Tuula külas, uuel hipodroomil 22. ja 23. mail kell 10-17.

Vaata ka www.eestimessid.ee/hema

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785