Autor: Teeli Remmelg • 19. september 2023

Maru Ehituse juht: tuleb keeruline aasta

Ehitusmaht jätkab järgmisel aastal hoonete sektoris languses ja seetõttu läheb osadel ehitusfirmadel olukord tänavu raskemaks. "Täiendav ohumärk tuleb juba projekteerijatelt, et neil on tööd vähem ning see trend jõuab peagi ka ehitusturule,“ rääkis ehitussektori olukorrast Maru Ehituse tegevjuht Margo Dengo saates „Eetris on ehitusuudised.“
Maru Ehituse juht Margo Dengo
Foto: Liis Treimann

Dengo hinnangul on ehitushind eelmise suve tipust 10-15 protsenti allapoole tulnud ja kerkima see vaevalt lähiaastal hakkab. „Samas on langev turg peatöövõtjaid soosinud, sest ehitamine on läinud odavamaks,“ tunnistas Dengo. Millal aga toimub murdepunkt, mil hinnariski võtmine hangetel enam ennast ei õigusta, see sõltub erinevatest faktoritest, mida tuleks lähiajal jälgida.

Samuti räägime, kuidas on läinud Maru Ehitusel Eestis ja Soomes, millised valikud on ennast õigustanud ning millised tegevused pole olnud nii edukad. Millesse plaanitakse ettevõttes keerulisele ajale vaatamata jätkuvalt investeerida ja kuidas töötajad digi- ja rohepöördega kaasa on läinud ja sellest juba ka kasu saanud.

Saatejuht Teeli Remmelg.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785