Autor: Lauri Leet • 29. juuni 2022

Nõuanne: kui ehitisteatise menetlust pikendatakse, küsige alati põhjust

Nii mõnigi kord võib menetluse pikendamise kohta põhjuse küsimine protsessi kiirendada ning kraanad taas tööle lubada.
Foto: Andras Kralla
Advokaadibüroo Walless juristid Piret Kergandberg ning Angela Kase soovitavad ametkondadelt alati küsida põhjuste kohta, kui ehitusega seotud menetlusi pikendatakse. Tihti toob säärane pärimine kaasa ka menetlusprotsessi kiirema edasimineku.

Saates „Eetris on ehitusuudised“ annavad juristid nõu, kuidas juriidiliselt korrektselt läbi viia hinnatõusu korral läbirääkimisi lepingu lisa või uue lepingu sõlmimise üle, ning selgitavad ka lahti vääramatu jõu mõiste kasutamise võimalused.

Pikemalt tuleb saates veel jutuks ehitustähtaegade pikendamise teema ning ehitustööde etapilise akteerimise ja sellega seotud tasumise problemaatika. Samuti räägime, mis on muutunud alates 2015. aastast, kui ehitusseadustik ei sisalda enam mõistet ehitusgarantii.

Kuula saadet siit:

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785